lördag 22 juli 2023

Enligt TV4 fortsätter terrorn mot svenskar

UPPDATERAT

TV4 anstränger sig i sina nyheter att visa att terrorn mot svenskar fortsätter genom att visa bilder på muslimer som har fått ett religiöst hysteriskt sammanbrott. Det är nu den extremistiska gruppen Ashab-al-Kahf som har uttalat att alla svenskar ska dö. Den här gruppen fanns inte förrän 2019 och har attackerat såväl turkiska som amerikanska mål, men nu är Sverige favoriten. Ta det med en nypa salt för irakiska UD har sagt att den svenska ambassaden ska inte stormas igen. Men den har ju också flyttat till Sverige så det är inte svårt att hålla det löftet. 

Gruppen Ashab-al-Kahf har sitt namn efter en gammal legend som handlar om ungdomar som gömde sig i en grotta för att undkomma romarna. En hund satt också vid ingången till grottan. De satt där i 300 år enligt legenden för att sedan återuppstå. Denna saga är både kristen och muslimsk. Så det är en mycket gammal saga. Nu har den där gruppen således uppstått eller lämnat grottan efter ett par tusen år. Och Mellanöstern är full av sådana här legender, som inte finns på samma sätt i våra samhällen i väster. Och det finns alltid en grupp som vill återgå till den rena muslimska tron. Ungefär som det kan finnas sekter som är kristna och där domedagen är nära.

Problemet med muslimska länder är naturligtvis förtrycket av kvinnorna. Kvinnor är helt enkelt en mindre värd variant av männen. Det är inte förrän detta ändras som dessa länder på egen hand kan komma någonstans rent ekonomiskt och utvecklingsmässigt. Nu är det ett nollsummespel där allt handlar om att ifall någon får något måste någon annan mista något. Mellanöstern står och stampar på samma nivå som för 1 500 år sedan i sitt känslomässiga tankesätt, vilket är förödande. 

12:33

Och enligt Carl Bildt den gamle mannen (fast han är yngre än jag född -49) så är den svenska regeringen bekymrad, tror han. Krisen kan bli ännu värre och han påminner om att statsminister Reinfeldt på sin tid höll ett tal i moskén i Stockholm. Men tiderna är annorlunda nu herr Bildt och vi med dem. Det här var länge sedan, år 2007. Innan anstormningen från Mellanöstern till Sverige hade blivit riktigt stor. Och träffade Reinfeldt inte bara de muslimska ledarna och höll inte tal för hela församlingen? Det hade han nog inte fått även om han velat. 

Naturligtvis är denna kris också en möjlighet att förklara hur Sverige har det som icke-religiös stat. Det är bara att prata och prata med alla som kallar upp Sveriges ambassadörer, om de nu gör det. Eller att prata med ambassadörerna här för de olika länderna. Om de hotar Sverige generellt. 

14:47

Den religiöse uppviglaren Muqtada al-Sadr vill att Irak ska bli som Iran en stat som styrs av islam. Nu är Irak fortfarande en republik, men denne Muqtada al-Sadr vill göra om landet till ett land styrt av sharialagar. Han är också politiker och har det största partiet i landet på flest platser i deras parlament. Hans anhängare stormade också det irakiska parlamentet förra sommaren.

19:57

Och Iran som redan är ett teokratiskt samhälle tar förstås chansen att hacka ännu mer på Sverige. Det är skrattretande för detta samhälle kommer inte att bestå. Det kommer inte människor att tillåta. En fatwa mot Sverige har dock inte uttalats. Det vore ännu mera absurt för då skulle en dödsdom utfärdas mot även muslimer i Sverige. Iran säger att det är en krigsförklaring från Sveriges regerings sida mot islam. Pyttsan! Ingen bryr sig om islam i Sverige utom naturligtvis de som har flytt från denna religion och dessa stater. Flytt från förtrycket. 





Naturligtvis är det bra TV att visa upprörda människor som TV4 gör, men denna propaganda rör nu en liten extremistiskt grupp i Irak, som verkar ha med Iran att göra. Men det finns alltid unga män som tar chansen att hänga på en grupp som tar till våld. Det ingår i deras uppsättning av gener. De grips av gruppens berusning. Känt faktum. Här är de extra kränkta för de fick, enligt dem, ingen ursäkt för koranbränningen i Stockholm. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar