torsdag 13 juli 2023

UD vill fortsätta med bistånd till Afghanistan

Afghanistan vill inte ha något att göra med Sverige, men UD som inte är beslutande part om detta, vill trots det fortsätta med bistånd. Fast de nu ska undersöka saken noggrant. Talibanerna är självdestruktiva och vill inte längre ha hjälp från Sverige genom FN, Svenska Afghanistankommittén eller Röda korset. Varför ska Sverige då pracka på dem detta?

Det som har hänt är att en invandrad irakier i Sverige har bränt koranen och detta har gjort att talibanerna vill ta totalt avstånd från Sverige. Det är rimligt. Varje land får lov att klara sig självt. Sverige bidrar med 2,5 miljarder till talibanerna per år fram till och med 2024. Så är det bestämt. Det finns ingen ambassad i Afghanistan utan ambassaden jobbar från Sverige. Stödet från Sverige ska inte stötta talibanerna. Det är dock naivt från Sveriges sida att tro att dessa bistånd inte stöttar den nuvarande regimen i Afghanistan. 

Det känns bra att Afghanistan och andra muslimska stater nu visar sitt rätta ansikte och att muslimer och kristna begriper att de inte har samma samhällssystem. Det har länge varit en sammanblandning av begreppen mellan tro och stat, men den kristna världen har velat tro att muslimer är som dem. Nej det är inte så och nu utkristalliseras vilket som är vad och hur olika religioner fungerar. Det är utmärkt att koranen är beställd i 100 000 exemplar på svenska av Kuwait, som vill "bekräfta den islamska religionens tolerans". Och dela ut denna bok i Sverige. Då kan fler svenskar få läsa vad som verkligen står i denna bok. 

Här kan ni redan nu läsa koranen på svenska. Och då framträder en gud som är bestraffande och hatar och hotar. Någon som alla måste falla på knä för. Det verkar mer vara någon sorts djävul som ett par miljarder människor tror på. Så sorgligt. Men över hälften av världens befolkning menar att någon gud är inblandad i allt som sker här. Och också kristna tror på djävulen. Stackars människor!

Människor tror på att helvetet finns. Och därför är den ende guden också bestraffande och skickar människor dit efter döden. Man får inte göra gudarna arga. Så har människor trott i tusentals år, men tidigare fanns åtminstone olika gudar att vända sig till. Tryck på bilden så blir den större. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar