måndag 20 maj 2024

Varför dog presidenten i Iran?

 Hur ska man se på detta att Irans president Raisi dog i en helikopterkrasch? Var det Allahs vilja att så skulle ske? Jo enligt högste ledaren Khamenei i Iran så är det naturligtvis så. Allah styr allt och Inshallah betyder just det. Om Allah så vill. Det sägs ofta efter ett önskemål. Allah är den överlägset största guden och styr allt genom lagar både privatlivet och samhället. Inget i naturen, vetenskapen eller något som människan producerar kan uppnå Allahs storhet. Islam betyder underkastelse och att Irans president plus dess utrikesminister; att sammanlagt nio personer dog i helikoptern mot bergssidan var naturligtvis något Allah ville. 

Hur ska nu detta förklaras och hur ska människor gå vidare i Iran. En del sköt upp raketer och firade att presidenten dog. Han var en hårdför man i hela sitt liv. Men vad vill nu Allah ska komma efter honom? Iran är en absolut fiende till Israel och Iran stöttar Hamas och Hizbollah. Vill då Allah att något annat ska ske? 

Raisi lät tusentals politiska fångar avrättas år 1988 för att få bort oppositionen inom Iran. Då hängdes de i grupper om sex stycken från kranar. Raisi har ifrågasatt förintelsen och undrat om den verkligen inträffade. Han prisade Hamas attack på Israel den 7 oktober förra året och menade att detta skulle leda till Israels undergång. Han ställde in en resa till Geneve i december förra året, för han kunde bli anhållen för de avrättningar som han stod bakom 1988. Han ansåg att tjuvar skulle få sina händer avhuggna enligt sharia och tyckte att han skulle prisas för vad han gjorde 1988. 

Här skriver Hanif Bali om denna händelse. Han är född i Iran. 


Här ses den störtade helikoptern på en bergsida. Det rådde mycket dåligt väder när den gav sig av med dimma och regn. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar