tisdag 21 maj 2024

Mohammed Mohammed från Irak begärs häktad för mordet på Mikael 39 år

 UPPDATERAT

Jag hade lovat mig själv att inte längre skriva om mord för de är så vanliga. Det blir inte någon nyhet längre att människor skjuts, men mordet på Mikael Janicki 39 år, som bevittnades av hans 12-årige son var så grymt i sin dumhet att det går inte att låta bli. Mohammed Mohammed är 18 år och skall häktas i morgon. Det är säkerligen mycket synd om honom som har haft en brottskarriär sedan han var 15 år och också innan dess i två år enligt polisen. 

Mohammed Khalid Mohammed är född i Nineve i Irak och kom till Sverige år 2007. Han är svensk medborgare och har sina föräldrar och syskon här. Hans föräldrar är skilda och har gift om sig. Mamman har gift sig fyra gånger och sedan skilt sig igen. Båda föräldrarna har senaste åren försörjt sig helt eller delvis på bidrag. Jag lägger inte upp någon bild på Mohammed Mohammed för han ser ut precis som man kan föreställa sig. Det är därför det ibland blir felskjutningar för alla är så lika. 

22.5.2024

Nu häktas denne 18-åring för mordet på Mikael. Det går att ge 17-åringar fängelse istället för sluten ungdomsvård. Mohammed fyllde 18 år den 19 maj i år. Jag önskar det kan ske att han får fängelse. 

PS. Mohammed var lätt att få tag i för han satt redan häktad för andra brott. DS.


En plakett som är uppsatt i gångtunneln där Mikael sköts ihjäl. Förhoppningsvis får mördaren livstid. Tyvärr får han väl inte det för han var bara 17 år när han sköt. Ge honom inte sluten ungdomsvård!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar