måndag 13 maj 2024

Världens bästa TV-program från Ångermanland

 Har ni sett älgvandringen? Den som pågick dygnet runt och som resulterade i rekordet av 87 älgar som simmade över Ångermanälven? Dessutom fanns där järv, björn och lodjur att beskåda. Plus alla fåglar som både syntes och hördes. "Cykelpumpen" var en som egentligen heter enkelbeckasin, men som liknade en gammaldags cykelpump ljudmässigt.

Programmet var bättre än den hemska Eurovision, som dock tack och lov klarade sig från terrorangrepp. Personligen orkar jag aldrig se detta urspårade program, utom för att förfasas över vart allt har tagit vägen gällande elektroniska överfall på publiken, och så klart att det är naturligt att en icke-binär person vinner. Dock ville den svenska och europeiska TV-publiken att Israel skulle vinna. Men expertjuryn var politisk och röstade antisemitiskt. Israel fick noll poäng av den svenska politiskt korrekta juryn. Av rädsla för jihad? Eller att bli av med jobbet?

Vi ser fram emot nästa års program med simmande älgar och så skönt att slippa Eurovision från Malmö. Nu får Schweiz istället bördan av detta musikaliska program. Hoppas att alla krig är slut då till dess, men det är säkerligen en förhoppning som kommer på skam. 

Några av de sista älgarna i vattnet för att ta sig mot sommarbetet. Det blev rekord till sist med 87 stycken som simmade så fint. Fort går det också när de väl är i det kyliga vattnet, som inte var varmare än 1-3 grader. 


1 kommentar:

  1. Håller med dig. Det är ett jättefint program som jag inte vill missa.
    Det känns tomt denna morgon att inte få se fin natur ftån Norrland.

    SvaraRadera