tisdag 14 maj 2024

Erdogan tar emot terrorister från Hamas

UPPDATERAT

 Fler än tusen terrorister från Hamas vårdas på sjukhus i Turkiet berättar president Erdogan. Han anser att de ingår i en motståndsrörelse och inte är terrorister. Erdogan har klassat Israel som en terrorstat. Han har också sagt att en muslim inte kan vara terrorist. Islam producerar inte terrorister enligt honom. Han är muslim själv. 

FN-organet Ocha har skrivit ned antalet dödade kvinnor och barn i Gaza. Den 6 maj uppgav Ocha att över 14 500 barn dödats sedan Israels krig mot Hamas inleddes den 7 oktober. Den 8 maj hade siffran nedjusterats till runt hälften så många: 7 797 barn. Den 6 maj uppgavs även över 9 500 kvinnor ha fått sätta livet till sedan krigsutbrottet. Två dagar senare var samma siffra på Ochas sajt ändrad till 4 959. Det totala dödstalet har dock inte reviderats nämnvärt, enligt The Jerusalem Post som var först med nyheten. Skillnaden är att den enskilt största gruppen nu utgörs av män. Ocha bryter ned de dödade i fyra olika grupper: Män 40 procent, barn 32 procent, kvinnor 20 procent samt ”äldre”, 8 procent.

En FN-anställd dödades nu när en FN-konvoj attackerades i Rafah i Gaza. Det är första gången som en internationellt anställd dödas sedan den 7 oktober förra året. Hamas säger att Israel låg bakom attacken. 

Hamas jämförs med Stasi i Östtyskland i New York Times. Invånarna har övervakats och ansvarig för detta sägs ledaren för Hamas ha varit. Hamas har kartlagt invånarnas liv och även deras relationer med andra, inklusive kärleksrelationer. Hur det någonsin ska gå att få detta kollapsade land att bli normalt är svårt att se. Gazaremsan består av 365 kvadratkilometer; jämför med Gotland som har drygt 3 000 kvadratkilometer. Cirka 2,3 miljoner människor bebor Gaza medan Gotland har drygt 58 000 invånare. 

15 maj 2024

Här berättar ett par palestinska kvinnor hur lurade de känner sig av Hamas och ledaren Yahya Sinwar. Ingen frågade folket om de ville ha krig utan beslutet togs över deras huvuden. Hamas ljuger för dem och de tvingas bo i tält medan Hamas ledare gömmer sig. Hamas säger att de vill skydda Al Aqsamoskén i Jerusalem, men den har en gud som skyddar den. Varför ska Hamas krigsbeslut ta ifrån oss våra hem, förstöra våra liv och döda våra familjer, säger kvinnorna. 

Hamas ledare har spionerat på befolkningens liv i Gaza. Här är han Yahya Sinwar. Så trist med sådana terrorledare. Men de verkar aldrig ta slut. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar