torsdag 30 maj 2024

From the river to the sea

 Rubriken ovan är den slogan som propalestinska demonstranter hojtar när de vill höras. Det betyder att Palestina ska bli fritt från floden Jordan till Medelhavet. Och det i sin tur betyder att Israel inte längre ska finnas. Det ska utplånas. Ingen i arabvärlden är så förtjust i palestinier. Det är inte svenskar i allmänhet heller över de som har tältat i Lund. Eller de som förstörde statsvetaren Anders Perssons kontor på Linnéuniversitetet i Växjö. 

Naturligtvis kan inte detta få fortgå och polisen lyfter i dag bort demonstranterna från universitetet i Lund där de har tältat sedan den 16 maj. Detta för nu ska det promoveras doktorer i morgon och skjutas salut. Det är en tillställning som har tillstånd sedan länge av polisen. Och den ska vara på samma plats. 

Meningen med tältlägren i Lund och Växjö har varit att förmå universiteten att sluta ha kontakter med Israel, men det finns inga sådana på central nivå. Att enskilda fakulteter inte ska få ha några kontakter är inte rimligt och ska varken styras av politiker eller universitetsledning. Det menar rektor i Lund Erik Renström.




Omkring hundra demonstranter har tältat vid universitetet i Lund sedan den 16 maj. Nu bärs de bort av polisen. 

2 kommentarer:

  1. För att slippa riva lägret kan man få dem att flytta frivilligt.
    Koppla på ett par tre vattenslangar som sprutar kontinuerligt så ska du
    se att de snart packar ihop sina attiraljer.

    SvaraRadera
  2. Fanns en och annan Palestinaflagga längs maratonbanan i Stockholm igår ...

    SvaraRadera