torsdag 23 maj 2024

Nya invasiva arter ska utrotas

 Ja nu går miljökämparna bananas när de kallar syren, påskliljor, gullregn, lupin och vresros för invasiva arter. Där jag bor får dessa växter kämpa för att överleva. Rådjuren äter syrenerna. Gullregnet kan absolut inte sprida sig. Inte påskliljor heller. Påskliljorna försvinner eller blir uppätna av mördarsniglar. Lupin hade vi ett tag i trädgården, men den klarade sig inte. Vresros finns, men den kan inte sprida sig. Den doftar fint av äpple när den blommar. Hagtorn sprider sig dock där vi bor från odlade häckar. Så den håller på att ta över allmänningen. Men den räknas inte som invasiv. 

Den här nyheten om invasiva växter som TV4 nu har haft i två dagar gäller kanske Skåne och sydligaste Västkusten, men absolut inte mer i Sverige. Men det sägs förstås inte för nu ska det nya klimatet göra att vi översvämmas av invasiva växter. Man riktigt ser framför sig att allt annat kommer att försvinna och landet tas över. Det är länstyrelsen i Skåne som är på hugget. Men säg det då! Helt tydligt att det handlar om en liten del av landet. Inte kommer vi att tas över av växter! Vad är nästa hot i dessa nya klimattider? 

Istället för att prata om att människor är hotet så är växterna nu detta. Det är så fult att peka ut människor för då blir det lätt främlingsfientligt, men växterna kan vi utrota för de ska inte vara här. Nej det har aldrig varit växter som är hotet och skunkkalla har jag aldrig sett här. inte de andra hotande invasiva växterna heller. Möjligen finns det lite parkslide vid vägen till Gustavsberg, men den klipps varje år av Trafikverket så den kommer ingenstans. Annars är det lugnt. Lupinerna växte tidigare vid motorvägen, men de är utrotade för länge sedan. Den värsta invasiva arten är människan. 


Här syns två nya invasiva arter intill mitt hus. Det är gullregn och syren. De ska utrotas enligt den nya klimatpropagandan. Miljövännerna har blivit galna och gått bananas. TV4 hänger på! Någon måste säga stopp! Där jag bor får dessa växter kämpa för att överleva. Kommer myndigheterna i framtiden gå runt och utrota dessa växter?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar