måndag 27 maj 2024

Wolodarski ute i ogjort väder

 Peter Wolodarski, chefredaktör på DN, tolkar den anmälan till Granskningsnämnden som generaldirektören för Myndigheten för psykologiskt försvar har gjort som ett ingrepp i mediefriheten. Men när jag nu läser denna anmälan så handlar den om att myndighetspersoner inom just MPF används av TV4 och Kalla fakta för att vidimera att det handlar om allvarliga ting när TV4 avslöjade hur sd använder sig av sociala medier. 

De intervjuer som nu användes av TV4 handlade om främmande makt som avsåg att skada Sverige genom otillbörlig informationspåverkan. Men sverigedemokraterna är ingen främmande makt utan ett svenskt parti. Det var rysk informationspåverkan som de olika intervjuerna inom myndigheten behandlade. Och de var gjorda vid tidigare tillfällen. 

Magnus Hjort som är generaldirektör pratade med TV4 och ville att TV4 skulle publicera en rättelse och ta bort de felaktiga klippen från programmet innan del 2 sändes, men det gjordes inte. Själva programmet menar generaldirektören kan åsamka en betydande skada för förtroendet för denna myndighet. Det verkar som om dessa medarbetare vid myndigheten har uttalat sig om sverigedemokraterna just i detta sammanhang. Men det gjorde de således inte. 

Peter Wolodarski tycker att generaldirektören har överträtt sina befogenheter och bör avgå. Men även en generaldirektör har väl rätt att försvara sin myndighet och sina medarbetare. Och anmäla TV4 till Granskningsnämnden. 

Peter Wolodarski har så ofta ropat att vargen kommer att han har fått den här karikatyren ritad av Mäki. Nu är det generaldirektör Magnus Hjort som är den utpekade vargen, som hotar den fria mediefriheten genom sin anmälan till Granskningsnämnden. Avgå säger då Wolodarski!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar