onsdag 16 december 2015

Ligor siktar in sig på äldre

UPPDATERAT
Fem män står åtalade i Göteborg för att ha bestulit äldre kvinnor på olika platser i Sverige. Den genomsnittliga åldern på kvinnorna var 73 år. Männen ställde sig alldeles bakom dem när de handlade och såg deras kod. Sedan stal de kortet utanför affären och tömde kontot. Under två års tid kom dessa män över mer än en miljon kronor. Tre av männen utlämnades från Rumänien, en man greps i Kungsbacka när en väktare kände igen mannen. Den femte greps i Göteborg i höstas. 

En annan liga härjar i Göteborg och den består av kvinnor som utger sig komma från hemtjänsten och som tar sig in hos mycket gamla. Det är två kvinnor som ger sig på så gamla som 95 år. Den yngste har varit 80 år. En brottslighet som är mycket förkastlig. Sedan i höstas och till den 11 december har nio brott anmälts. Det finns inga som helst gränser hos de här kvinnorna. Se till att de åker dit! Jag skulle önska att de gamla ville ta en bild på dem innan de släpper in dem. Och be om legitimation. Polisen har gott hopp om att gripa de båda eftersom de finns på övervakningsbilder.
19.12.2015
Här kan ni se tre av de efterlysta kvinnorna, som stjäl från åldringar. Dessa stal plånböcker från äldre kvinnor i nordvästra Skåne. Tipsa polisen! Och här beskrivs hur åldringar luras i Flen av falska poliser! Släpp inte in okända!
10:54
Gå inte heller på tricket med falska barnbarn! Ring upp barnbarnet självt och fråga om det vill låna pengar. Jag blir alldeles gråhårig av alla lättlurade gamla. De är naturligtvis någon generation äldre än vad jag är och har hitintills levt i ett annat land än det nuvarande Sverige, där ligor härjar. Det trygga gamla Sverige finns inte längre! Tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar