fredag 4 december 2015

Stanna inne!

UPPDATERAT
Alla som kan ska stanna inne. Det är det senaste. Det rister i huset där jag bor, men ännu har vi ström. Och jag har förberett mig för stormen genom att ha handlat mat för flera dagar, för blåsten fortsätter över helgen. Det är mer än storm på Västkusten och detta är på väg österut åt det här hållet. Broar är avspärrade i Göteborg och tågen kommer inte att gå som vanligt. Ingen vill ha resenärer som fastnar ute på spåren i ovädret. Bilden nedan visar nuläget. 

15:39
Nedan pågående strömavbrott för Vattenfall, nästan 16 000 kunder är utan ström. Hos Eon är samma siffra kring 8 600. 


16:46
Drygt 20 000 utan ström hos Vattenfall och drygt 15 000 hos Eon just nu. Så glad att vi har ström än så länge. Avbrotten här ligger i Botkyrka och Haninge. 
18:46
Jo det blev ändå så att det står tre strömlösa tåg ute på spåren. Passagerarna ska evakueras så fort det går ur säkerhetsaspekt. Alla tåg söder om Stockholm ställs in. Det låter som om det vore åskväder utanför huset, men det är stormen. Ännu har vi el. 
19:36
Julgransbelysningen har blåst ned, men den lyser fortfarande på marken. Annars ser man ingenting i mörkret. Får titta i morgon vad som har hänt. 
5.12.2015
Lugnt och stilla ute nu vid kvart i fyra på morgonen. Får hänga upp julgransbelysningen när det blir ljust. Trädgrenar på marken på tomten, men inga större skador tror jag. 
12:29
Metallocket på eldningstunnan åkte av. Det blåste ordentligt för det är tungt. Har börjat regna och blåsa igen. 


1 kommentar:

  1. Tyckte ändå att det var ganska lugnt att promenera hem sen kväll/tidig natt
    igår fredag. Gissar annars att regn och blåst minskar åtminstone utomhusbråken

    SvaraRadera