torsdag 17 december 2015

Vi har fel regering

UPPDATERAT
Enligt de senaste båda opinionsundersökningarna är det nu uppenbart att vi har fel regering. Stödet har minskat till det lägsta sedan i början av 90-talet för den grön-röda ledningen, som har blivit tvungna att ta till åtgärder, som går rakt emot deras program. Folket har blivit alltmer högertillvänt och nu är sverigedemokraterna större än moderaterna. 

Det är verkligheten som har drabbat, som jag har skrivit tidigare. Sverige har försökt som land att leva kvar i den tid som sedan länge är förbi. En tid då allt var idylliskt och skulle gå att ordna för Sverige var bäst i världen på att ta hand om och fixa till det för alla människor. Det blev ett abrupt uppvaknande för de styrande när ekonomin påtalades från tjänstemännen på de olika departementen och en systemkollaps var nära.

Men vår demokrati fungerar inte så att regeringen måste avgå för att den inte har något stöd. Istället säger moderaterna att de måste skjuta regeringen framför sig för att få den att göra rätt. Det är en byråkratisk process att avsätta en regering, som inte kan genomföra sin politik. Nu har statsminister Stefan Löfven sett sig nödsakad att i mångt och mycket genomföra en politik, som borde ha varit borgarnas och de borde förstås ha suttit och regerat och därmed fått ta kritiken från vänster. Smart gjort av moderaterna att inte orsaka regeringskris och nyval, utan istället vänta ut att miljöpartiet och socialdemokraterna är tvungna att genomföra de obehagliga stoppen för invandringen. 

Politik är det möjligas konst och det har inte gått att göra på något annat sätt än så som har skett under denna höst. Nu vill Sverige att andra länder tar över flyktingarna i Sverige. Det kommer inte att lyckas. EU tycker att Sverige får stå sitt eget kast som har trott att landet var en stormakt i humanism. Istället är EU fortfarande inriktat på att skaffa en polis, som ska sköta Greklands och Italiens gränser och hindra fler flyktingar från att inkräkta på EU:s välmående.
14:45
Och att riksdagen i dag har röstat igenom att ID-kontroller ska införas från den 4 januari på bussar, tåg och båtar känns märkligt. Det har lite doft av diktatur. Men naturligtvis är det nödvändigt att få stopp på invandringen, när inte EU kan hålla det som har utlovats. ID-kontrollerna är till ifall det har uppkommit en allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet. Låter illavarslande och är det också. Världen är en terrorscen. Detta ska gälla i tre år och det var socialdemokraterna, miljöpartiet och sverigedemokraterna, som röstade för denna lag. 

För övrigt är det fantastiskt att Debatt i SVT äntligen läggs ned. Detta program som jag ratade redan 2009 och som jag knappt har sett sedan dess. Jag kallade det gammalmodigt redan då för sex år sedan. Jag var inbjuden att diskutera flickmord. Inte något jag hade någon lust att prata om alls. Och särskilt inte i direktsänd TV. Det är ett alldeles för allvarligt ämne för att debattera sönder. SVT känner nu att det är dags att förnya sig, så därför sänds det sista debattprogrammet i kväll klockan 22. Det lär ska handla om feminism. Den 14 januari ersätts programmet med Opinion Live. Det är redan klart.

1 kommentar:

  1. Ja, jag har inte sett skräpet sen 2010...Nu har dom på anställt Jan Helin på Svt från Aftonblaskan..Snart slutar jag betala TV-licensen :( Usch o fy !

    SvaraRadera