lördag 12 december 2015

Tjutonio procent fler fattiga äldre i Stockholm

Stockholms Stadsmission som hjälper de allra mest utsatta har sett en stor ökning av antalet äldre utslagna sedan förra året. De saknar fast bostad och således fungerar inte socialtjänsten längre för dem. Under samma period har de som ger pengar till fattiga blivit lika många fler, kring 33 procent fler som ger varje månad, men det räcker ändå inte. 

Välfärdssystemet fungerar sämre i år än 2014. Också socialen hänvisar till Stockholms Stadsmission. Kring 50 000 stockholmare har skänkt någon gång till Stadsmissionen under året. Det krävs fler och fler frivilliga för att systemet ska fungera och i Fisksätra ger man bort hundra matkassar per månad. Stockholms Stadsmission håller till i Grillska huset i Gamla stan och där är det Luciafirande och kaffeservering i morgon för de som vill stödja verksamheten. I festsalen kan man hyra in sig. Där har jag själv suttit när en släkting har gift sig.

Men tyvärr försöker även här bedragare utnyttja namnet för att själva få del av bidrag. Se upp med färgglada försök till detta då pengarna går till ett privat bankkonto och inte till ett 90-konto. Inget försök att luras är för lågt ens i jultider. Pengarna ska skickas till 90 03 51 - 8 plusgiro eller bankgiro 900 - 3518 för att komma fram till riktiga Stadsmissionen. Den som hjälper!

Så här ser bluffinsamlingens utskick ut.
 Det har gått ut till olika företag
 och bluffmakarna räknar med givmildhet i juletider. 

1 kommentar:

  1. Stadsmissionens nya matbutik ute i Rågsved har redan öppnat och
    verkar vara en omedelbar succe, kanske till glädje för bl a
    mindre bemedlade äldre ...

    SvaraRadera