onsdag 9 december 2015

Tiggaren och sexbarnsmamman gifter sig

Det blir bröllop i dag mellan Josefin Karlsson och ex-tiggaren (förhoppningsvis snart) Florin Serhan. De gifter sig i rådhuset i Halmstad nu på förmiddagen. Båda kan hjälpa varandra för han är ung bara 22 år och hon har mycket att stå i med sex barn och är äldre 38 år. Hennes äldsta barn är 16 år. 

Han satt utanför butiken där hon brukade handla i Biskopsgården i Göteborg och de började prata och så blev de kära. Nu har de flyttat och bor i ett hus i Oskarström utanför Halmstad, som Josefin hyr. Så båda har fått det bättre. Det blir stor uppmärksamhet i dag för SVT ska göra en dokumentär om paret. Och pressen från utlandet kommer också att vara där. Till bröllopet kommer både rumänsk och svensk släkt plus tiggare från Halmstad.

Det blir fest i kväll med rumänsk och svensk mat på bordet. De kommer också att gifta sig i en katolsk kyrka i Rumänien senare. Då blir det bröllopsfest i tre dagar enligt traditionen. De umgås på engelska som de gjort från början och Florin Serban har vuxit upp i en fattig familj med tolv barn och kunde inte få ihop mycket på tiggeriet i Sverige. Han fick betala 25 kronor natten för att sova i en bil. Men nu ska han få uppehållstillstånd i Sverige och kanske jobb.1 kommentar:

  1. "Kärleken är inte blind men ganska närsynt" har Per Gessle sjungit ...

    SvaraRadera