torsdag 10 december 2015

Terroristerna flyr till Finland

Ett tvillingpar har gripits i Finland misstänkta för elva terrormord. Hur många av den sorten finns det i Sverige undrar jag genast. Så få som ändå har tagit sig till Finland jämfört med Sverige. Kring 50 000 har kommit till Finland och till Sverige 200 000 asylsökande i år. I morgon ska de båda 23-åriga männen begäras häktade. Tidigare meddelades i förra veckan att det fanns tre terrorister i Finland, som ingick i en terrorcell. 

I Sverige ändras nu lagstiftningen enligt de riktlinjer som drogs upp tidigare i höst. Men i Stockholm satsade man på terrorister tidigare i år. Där bockade och bugade man för dem och behandlade dem med silkesvantar. Men regeringen och allianspartierna har i dag gjort upp om åtgärder mot terrorister.

Terrorresor ska kriminaliseras redan före jul. Bara tre nya pass ska få hämtas ut inom en femårsperiod. Barnpass ska få kortare tid. Strängare regler och lagar kring vapenbrott. Kommunerna ska förebygga radikalisering och rekrytering till våldsbejakande grupper. Organisationer som har våldsbejakande budskap ska inte få statsbidrag. Åtgärder mot finansiering av terrorism. Åtgärder mot rekrytering på internet. Information mellan myndigheter ska kunna delas lättare. 

Samtidigt anmäler 32 kommuner att de inte klarar mottagandet av ensamkommande flyktingbarn. Dessa är Alvesta, Forshaga, Göteborg, Habo, Halmstad, Hallstahammar, Helsingborg, Huddinge, Hudiksvall, Håbo, Hässleholm, Kalix, Karlskrona, Kiruna, Landskrona, Malmö, Malå, Mullsjö, Mörbylånga, Nacka, Norrtälje, Ovanåker, Ronneby, Simrishamn, Sollentuna, Strömstad, Sölvesborg, Tanum, Trelleborg, Uddevalla, Umeå och Västerås. Hultsfred vägrar att ta emot fler flyktingbarn. Cirka 25 000 ensamkommande barn har kommit i år till Sverige. Kring tusen ensamkommande barn kom hit den senaste veckan. Det är en stor andel av de asylsökande som uppgick till kring 3 800 senaste veckan.

Här är de kungliga på podiet under Nobelprisutdelningen.
Allt har gått lugnt till.
Färgerna är dämpade i år.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar