söndag 13 mars 2016

Det finns ingen morgondag

Så säger Irlands bidrag till Eurovision, som heter Sunlight. Så det är lika bra att leva här och nu. Den är klar vinnare tycker jag. Eller Rysslands bidrag som är specialdesignat för tävlingen. You are the only one. Det ligger i tiden och borde tilltala alla som gillar kärlek och undergångstankar plus att nå upp till stjärnorna. 

En musiktävling ska naturligtvis slå an på dagens känslosträngar och framföra bra musik. Det gjorde inte Sveriges bidrag, tycker jag. En hel sång som handlar om att han inte är ledsen. Så trist! En obegriplig låt utom för 13-åringarna som gillar Frans. Min ungdom hemma fattade ingenting, men han är också äldre.

Jovisst ja glömde skriva att stackars SVT inte har råd med ännu en satsning på en Eurovision i sin budget. Herregud de är ju beroende av en radda annonsörer (kallade sponsorer) och oss som betalar licens. Finns inte en chans att få något extra från den vanliga statsbudgeten. Risken med att tycka att skatt inte är något bra utan licens ska det va´. Så SVT är helt klart nöjda med den medelmåttiga vinnaren från Sverige. 

Nog var Zlatan-sången bättre när Frans var sju år. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar