torsdag 31 mars 2016

De skulle "fucka ur"

UPPDATERAT
Så sade två av männen som är anhållna nu för grov våldtäkt när de klev på färjan till Åbo. De skulle roa sig och ha kul skrattade de och det betydde att få tag i en flicka att roa sig med. Det går att förstå i efterhand. Det sade de till Aftonbladet då och det var vad de gjorde. Det var på färjan Galaxy som det misstänkta övergreppet skedde. Mannen som intervjuades är en utomeuropeisk invandrare 19 år och tidigare dömd för brott. Hans kompis är också invandrare. Fyra män sitter nu anhållna misstänkta för grov våldtäkt, gruppvåldtäkt på en flicka. 

Tre av de anhållna är utomeuropeiska invandrare och en kommer från Balkan. De är skrivna i Västerås och 18-19 år gamla. Ingen av dem är född i Sverige. När Aftonbladet begrep att de hade lyckats intervjua ett par av de anhållna männen tog de bort videon från sin sajt och lade istället in en intervju med reportern om hur det kändes att ha råkat prata med just de anhållna. Hon tyckte det var en "sjuk slump" och "obehagligt" att det var just dem hon hade intervjuat. Antagligen blev de utvalda för sin hudfärgs skull som intervjuoffer. Eftersom det annars alltid är vita som kommer till tals och får ta upp plats.
1.4.2016
Två av dessa män i tonåren figurerar också i ett mord i Stockholmstrakten. De är misstänkta för medhjälp. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli. Tyvärr inte något aprilskämt!
11:25
En femte man är anhållen för våldtäkten på m/s Galaxy. Brottet är grov våldtäkt. Den femte mannen är 20 år gammal. Alla fem nekar till brott.
16:34
Lillebror till Barzan Khoshnaw var med i den misstänkta grova våldtäkten. Storebror dömdes till tre års sluten ungdomsvård för att ha mördat sin flickvän Beatrice Fredriksson när han var 16 år. Hon blev gravid enligt Barzan och det gick inte för sig. Hon blev 16 år. Det visade sig att hon inte var gravid. 

2.4.2016
Två av de anhållna männen är släppta på fredagskvällen. Misstankarna mot dem är avskrivna. Häktning av de andra två måste ske söndag senast vid 12-tiden. Den senast anhållne är fortfarande anhållen.
12:47
Häktningsförhandlingen hålls redan i eftermiddag av de tre anhållna.
15:18
Den förste 19-åringen är nu häktad av tingsrätten.
15:54
Den andre 19-åringen är också häktad på sannolika skäl av tingsrätten.
16:01
Den tredje 18-åringen häktas inte. Det saknas tillräckliga bevis menar tingsrätten och han ska släppas på fri fot. Åtal ska vara väckt för de andra båda den 15 april. För dessa båda är det sannolika skäl anser tingsrätten att de är skyldiga. Den högre graden av misstanke.

Här kan ni läsa fortsättningen på historien. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar