fredag 11 mars 2016

Göran Persson vill ha tiggeriförbud

Förre statsministern Göran Persson menar att det skapar ingen frihet för en människa att stå på gatan och böja knä för att tigga. Det tycker jag han har alldeles rätt i. Jag ser hela tiden dessa kvinnor, som bevakas av yngre män. De får mat från dem och männen sitter i skåpbilar eller andra nyare bilar och kollar vad som händer runt dessa kvinnor, som sitter där dag ut och dag in och aldrig får någon paus. Nu är det tiggeri varje dag året runt som gäller. Ett ständigt slavarbete.

Han är en en vän av invandring, men menar att vi kan inte ta emot alla på en gång. Men det är en motor för svensk ekonomi. Han ser tydligen inte farorna med att vi ska försörja ett antal människor i åratal och att detta räknas som en uppgång i svensk ekonomi. Hur många ska arbeta i asylindustrin och varifrån ska pengarna tas? Dock menar han att det var nödvändigt med ett stopp i höstas, för det kom helt enkelt för många. Stoppet kom dock för sent menar han.

Jag är ingen vän av Göran Persson som var den som tog 258 miljarder från fonderna som pensionärerna hade byggt upp för att få en trygg ålderdom. Det skulle vara ett lån, men inte en krona har betalats tillbaka. Naturligtvis. Pengarna gick till att stödja bankerna och fixa krisen på 90-talet. Det var ren konfiskation av privata pengar. Fonderna hade byggts upp av avgifter som i sin tur togs från de anställdas löner. Allt försvinner in i statskassan också nu ifall någon råkar falla ifrån innan pensionen. 

På senare tid har en del försökt förklara att detta är en myt att några pengar stals, men det är det inte. Dessa miljarder flyttades över till statsbudgeten från fondsystemet. Och de betraktades som ett lån till att börja med, men inte numera. Nu försöker politiker säga att det inte var sant. Historieförfalskning. Nej, det är det inte. Visst beslutades detta i god demokratisk ordning, men det var ändå en stöld. Och pensionssystemet numera är omgjort så att var och en ska spara mer själv. Men så var det inte sagt för 40-talisterna. De litade på att deras pengar var trygga och säkra. Tji fick de.

Men när det gäller tiggeri ligger Göran Persson rätt i tiden. Förbjud detta! Det blir aldrig bättre för de som sysslar med detta. Bara sämre. Mer slavarbete för ingen ger längre till dem eftersom de sitter där utanför varje affär hela året runt. Människor inser att det är dumt att uppmuntra detta. Det tyckte svenska folket redan för två år sedan, men den här regeringen anser att man inte kan förbjuda fattigdom. Men EU har gett Rumänien motsvarande 287 miljarder kronor under sju år för att hjälpa de fattiga. Dessutom finns det ett särskilt avtal mellan Sverige och Rumänien för att hjälpa till att söka de pengarna i EU och se till att de fattiga får dem. Vad mer behövs? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar