fredag 4 mars 2016

Inga ensamkommande pojkar tack!

Flera kommuner vill nu har könsutjämning och inte längre ta emot ensamkommande flyende pojkar. Risken är för stor att de inte har något behov egentligen av Sverige annat än som land där man kan få det bra. Och att de är mycket besvärligare än flickor att sköta som ensamkommande. Afghanistan varifrån de flesta kommer är inte ett land i krig och de som kommer nu har inte något skyddsbehov. 

I Österåker, Karlskrona och Nyköping vill man helt enkelt inte ha fler pojkar utifrån. Det räcker nu. Men de som har kommit är här för att stanna ett år eller så åtminstone för att de måste tas om hand medan de utvärderas och man ser efter om de ska få stanna. Att ordna en könsutjämning är inte det lättaste eftersom det helt enkelt inte kommer så många ensamkommande flickor. Ingen satsar på att de ska få åka till Sverige och få det bra.

Akbar är en av de ensamkommande som fick åka istället för familjen, för de fick inte plats i båten, förklarar han. De lever nu i Iran hos en släkting. Han är 17 år och född i Afghanistan. Sverige tog emot en tredjedel av alla ensamkommande som sökte asyl i Europa förra året. Från Afghanistan kom kring 23 000 av de 35 000 Sverige tog emot. Akbar vill plugga och så småningom jobba som börsmäklare. Rikedomen hägrar. För Sverige kommer dessa ensamkommande att kosta ungefär 30 miljarder i år. Det är kring hälften av kostnaden för all migration till Sverige. Dessa pojkar är lyxflyktingar. De har vunnit högsta vinsten genom att lyckas ta sig hit.


Stefan Löfven för ett år sedan när han besökte
ett hem för ensamkommande flyktingbarn. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar