söndag 31 juli 2016

Åttioåtta mord/dråp i år

Jag har räknat morden/dråpen sedan januari och har kommit fram till 88 misstänkta mord, dråp eller när det gäller två tvillingflickor vållande till annans död, likaså för en tre månaders babys död är brottsrubriceringen likadan än så länge. I juli har fjorton sådana tragiska dödsfall inträffat orsakade av en annan människa. Här nedan kan ni läsa: 

Kvinna i 60-årsåldern i Långshyttan mördad. Fyra svenska medborgare häktade. Madeleine Delbom hette offret. Hon var snäll och hade lånat ut pengar till sina mördare.
Misstänkt mord på Stadshagens IP i Stockholm. Man mördad.
Misstänkt mord torp Svenljunga, 85-åring försvunnen 2014, gömd kropp.

Misstänkt mord Åby Norrköping, kvinna i 45-årsåldern. Man i 35-årsåldern anhållen, kvinnan ramlade, knuffades från balkong.
Mord, vållande till annans död 6 månaders baby Trollhättan, pappan anhållen och häktad.
Mord/dråp utomhus Akalla, man knivskuren i bröstet.

Man skjuten Kista, 23 år, mord/dråp, fyra män anhållna.
Misstänkt mord på 60-åring i Enköping, 30-åring häktad.
Mord Borlänge, man hittad på gatan, en man anhållen och häktad.

Mord, vållande till annans död två tvillingflickor, tre månader gamla, Höglandet i Eksjö kommun. Svenska föräldrar, välkända av socialen.
Mord kvinna i 30-årsåldern död i Kiruna i lägenhet. Man gripen i Frankfurt, Tyskland.
Mord knivskurna till döds, två personer i Sollentuna, radhus. Son mördade sina föräldrar i 75-årsåldern. Son i 35-årsåldern häktad.

Så långt morden under juli. Förhoppningsvis inträffar inte fler i dag. Detta betyder att morden i Sverige ligger kvar på ungefär tre i veckan. Det skulle bli cirka 150 mord/dråp dödligt våld under detta år, högt över de siffror som finns sedan tidigare i statistiken. Brottsförebyggande Rådet konstaterade 112 fall av dödligt våld under 2015. Det var en ökning med 25 fall sedan 2014. Men på längre sikt sjunker våldet sade rådet då, verkar inte stämma. 
1 kommentar:

  1. När jag var liten var mord en stoooor nyhet. Som till exempel mordet på lilla gärd och den där kvinnan i Fjugesta som Olle Möller dömdes för. Då trodde man att det inte skedde fler mord än dem man hörde om på radio och tv. Så var det nog inte riktigt men jämfört med i dag så växte vi upp i rena idyllen. Hur 17 ska vi få stopp på detta?

    SvaraRadera