fredag 22 juli 2016

Pokemongos skadar människor

Spetsarna är till för att hålla
människor borta från Stadion. 
UPPDATERAT
Någon borde stämma spelbolaget som har hittat på pokemongos (jo jag vet att de inte heter så, men det är ett bra namn). Nu i dag så skulle en man ta sig in på Stadion i Stockholm och blev spetsad på järnstaketet som omger idrottsplatsen. Han letade pokemongos. En spets gick rakt igenom hans lår. Fallet betraktas som ett olycksfall. Jo, jo stäm spelbolaget!

Polisen har tidigare gått ut och varnat spelare för att de fortfarande befinner sig i verkligheten när de letar dessa spelfigurer. Och att det inte är lämpligt att gå rakt ut i trafiken. Ett par personer som var ute på riksväg 55 i Uppsala klockan fyra på natten kontrollerades av polis. De var inte kriminella utan spelade pokemongo förstås. Stäm Nintendo!
24.7.2016
Och körkortet rök för den här mannen i Umeå, som satt och spelade Pokemongo när han körde bil och därför inte såg rödljusen. Han passerade två. Men polisen såg honom och körde ifatt. Körkortet omhändertaget och böter dessutom. 
28.7.2016
Propagandan för detta spel har varit massiv inom medier med tusentals artiklar, men igår försökte Trafikverket få bolaget bakom att ta bort vissa stopp som finns på järnvägen och på gator. De verkar inte få något större gehör. I Göteborg så är 56-årige Jan Johansson fast sedan han bara skulle kika lite på detta som det propageras så mycket för. Det är nämligen ett socialt spel och ingen ses som konstig som är ute och spelar plus att man pratar med varandra och besöker platser där spelare aldrig hade varit förut. Järnvägsspår då kanske?
12:41
Pokemongos första dödsoffer i Danmark. En 21-åring hade kört in i ett träd med en mindre skåpbil och dog fastklämd i bilen. Spelet var i gång bredvid honom. 

5 kommentarer:

 1. Antar att varje gång någon idiot kör onykter ska vi stämma staten för att dem säljer sprit? Egetansvar är ett bortglömt fenomen i detta sammhälle.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är riktat till Nintendo som absolut skulle kunna betala skadestånd för allt som spelet orsakar. Staten är en helt annan sak än ett företag. Särskilt i USA. Stäm! McDonalds fick betalar miljoner för att en kvinna brände sig på deras kaffe. Det här är mycket värre.

   Radera
  2. Skillnaden mellan Mcdonald's kaffe och Nintendo's pokemon go är att Nintendo har en anti idiot policy man måste godkänna innan man får spela.

   Safe Play

   During game play, please be aware of your surroundings and play safely. You agree that your use of the App and play of the game is at your own risk, and it is your responsibility to maintain such health, liability, hazard, personal injury, medical, life, and other insurance policies as you deem reasonably necessary for any injuries that you may incur while using the Services. You also agree not to use the App to violate any applicable law, rule, or regulation.

   Appråpå att McDonalds fick betala skadestånd är helt fantastiskt, alla som har en kaffebryggare hemma som någon gång bränt sig på kaffet borde gå och stämma tillverkaren^^

   Finns några positiva effekter dock som ökad säkerhet på nätterna.

   Exempelvis såg jag en artikel om en våldtäkt som blivit stoppad häromdagen p.g.a Pokemon Go (här i sverige). Anar att den flickan var ganska glad över att spelet släppts.

   Radera
 2. Jaså idioterna får skylla sig själva! Så bra då. Dessutom blev några vittne till en andra våldtäkt. Fantastiskt! En på Gotland och en i Bålsta, den senare blev stoppad.
  http://www.helagotland.se/blaljus/pokmonspelare-blev-vittne-till-valdtakt-12749189.aspx
  http://www.expressen.se/nyheter/man-letade-pokemon--stoppade-valdtakt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man inte kollar vart man sätter fötterna o så vidare, ja då borde man inte spela eller så får man skylla sig själv. Personligen så cycklar jag o spelar men ibland behöver man stanna för att man inte kan göra båda samtidig andra gånger går det alldeles utmärkt o göra båda. Men som i allt annat skiljer sig från individ till individ, oddsen ligger för att jag för eller senare cycklar in i en bom eller dylikt förvisso men då får även jag skylla mig själv.

   Radera