tisdag 12 juli 2016

Migrationsverket en hydra

Nu när Migrationsverket hoppas bli av med omkring 140 boenden, som har glömt att skicka med lagfarten på fastigheten så ser de framför sig nya underbara boenden. Ett av dem är på lilla Ivö med 137 invånare i Kristianstads kommun. Där planerar ett nytt bolag ett boende för omkring 2 000 personer, som ska bo i modulhus på campingplatsen på ön. 

Kristianstad kommun tycker det hela känns som ett aprilskämt och kommer aldrig att godkänna så många hus. Kristianstad kommun kan inte förstå att det ens har godkänts i ett första skede, vilket nu har skett av Migrationsverket. Entreprenören ska söka bygglov och visa att det hela är genomförbart. Ön där campingen ligger är ett Natura 2000-område och det betyder att det är skyddat av EU för att där finns värdefull natur som behöver tas om hand och bevaras.

Migrationsverket har stora problem eftersom grunden för verket sviktar i och med att så få asylsökande kommer i år. Tidigare år har kurvorna på ankommande flyktingar börjat peka brant uppåt under sommaren och stegrats under hösten, men i år ligger kurvan nästan plant. Hitintills i år har det inte kommit fler än 16 000 till landet. Redan försöker Migrationsverket bli av med boendet på Ocean Gala, där nästan 1 800 flyktingar skulle kunna bo. Men Migrationsverket håller alla dörrar öppna så länge det går och framstår som en hydra, som det inte är så lätt att få att backa. Istället vill verket skapa nya boenden fast de inte behövs. Förra året var höjdpunkten för verket, men nu borde deras makt avvecklas.
På Ivö Camping i Skåne vill ett bolag
skapa ett nytt boende
för omkring 2000 personer.

2 kommentarer:

 1. Blev lite fundersam över geografin, men det påstås att ön
  tillhör Kristianstads kommun medan själva sjön delas mellan
  just Kristianstad och Bromölla på något sätt ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inser att med Iföverken och Ifö Bromölla i bakhuvudet
   så har jag "hela livet" förknippat Ivön med just Bromölla.
   Men så är det egentligen inte. En gång i tiden var alltså
   ortens fotbollslag bland de bästa i landet i serien
   alldeles under dåvarande allsvenskan !

   Radera