lördag 30 juli 2016

En smygtitt i människors sängkammare

UPPDATERAT
Folkhälsominster Gabriel Wikström (s) har gett Folkhälsomyndigheten i uppdrag att utreda hur det står till i människors sexliv. Han oroar sig över att den genomsnittliga sexaktiviteten har minskat i Sverige. Detta är nämligen inte enbart en privat angelägenhet. Folkhälsoministern är nog tämligen ensam om att tycka så. Jag begriper verkligen inte varför de ska förmå människor att berätta om sitt sexliv. Vilka är det som kan tänkas ställa upp på detta? Inte någon jag känner åtminstone. Finns det inte något annat som påverkar folkhälsan som myggornas spridning av olika nya virus (läs zika) eller att det blir utbrott av mjältbrand i Sverige? Eller att fästingar sprider sjukdomar allt längre norrut. 

Dessutom tycker Gabriel Wikström att sex ska vara lustfyllt. Jaha. Hur ska detta då mätas? I sängkammaren? Ska någon från Folkhälsomyndigheten komma hem och konstatera hur paret har det där hemma. Eller vad ska göras? Jag tycker det verkar lite väl statligt påträngande med dessa undersökningar. Vad handlar det egentligen om? Är det muslimerna nu igen. Att de föder så många barn, men det gör inte de gamla svenskarna? Det handlar nog inte om sex utan om ekonomi. Och att alla föräldrar måste arbeta utom då de nytillkomna svenskarna som lever av staten, kommunen och landstinget.

Och vad menas med "rätt till sexualitet på lika villkor", som ministern tycker att det ska vara. Ska han ta itu med alla våldtäktsmän kanske? Eller vad är det som ingår. Kanske ska nytillkomna uppfostras så att de inte ser sina fruar som egendom? Men det vågar inte en socialdemokratisk minister säga. Lika villkor då som vi vanliga svenskar, som har kunnat välja vår partner utan att föräldrarna lade sig i kanske? Men det går heller inte att säga naturligtvis. 

Hur ska han då kunna ge fattigpensionären sex på lika villkor? Jag läste om en utslagen nyss som bara fick psykiskt sjuka eller utslagna kvinnor att bli kära i honom. Hur ska han kunna få sex på samma villkor som någon som är ung och tjusig och dessutom ekonomiskt välbeställd? Nä det handlar som vanligt om ekonomiska villkor både för gammal och ung och dessutom om att sexlivet inte alltid är det viktigaste. Det vet vi redan. Människor som svälter är inte så begivna på sex. De behöver överleva först och främst.
14:03
Kanske är det sådana här sexvanor som folkhälsoministern vill undersöka? Det hände sig i natt i Trollhättan på ett flyktingboende. En man i 45-årsåldern hade tilltvingat sig sex av en kvinna han kände sedan tidigare. De hade bott grannar och var därmed ytligt bekanta. 
17:27
Eller är det sådant här beteende: onanerande inför småbarn, som ska kartläggas? Onan spillde sin säd på marken så han gav den inte till en kvinna för att hon skulle föda barn och här verkar det vara värre än så. En pedofil. Men han släpptes förstås och kördes hem av den snälla polisen. Och statsminister Löfven kallar detta en dag av kärlek och glädje. Ja är man blind på båda ögonen så blir det så. Kan ha berott på ett stort säkerhetspådrag, men det fanns inte för barnen på badplatsen.
19:32
Eller det här är väl intressant sex som hände under kvällen i går i Grebbestad: en ung kvinna i 20-årsåldern drogs in i ett skogsparti av en okänd man och våldtogs. Den sexuella aktiviteten är nog inte så låg, som folkhälsoministern befarar. 
Det finns länder där dessa båda skulle stenas.
Är detta dagens problem fast folkhälsoministern
inte vågar säga det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar