torsdag 14 juli 2016

Vi har inga sharialagar i Sverige

Det får nyanlända ungdomar (läs män) lära sig på en sommarkurs för de som bor i HVB-hem och är ensamkommande i Kalmar. Man upptäckte att en sådan kurs kommer för sent när den introduceras när ungdomarna har fått sina uppehållstillstånd. De behöver information direkt om att i Sverige tafsar man inte och att det är våldtäkt om man ligger med någon under 15 år. De kulturella och rättsliga skillnaderna mellan Sverige och exempelvis Afghanistan är enorma, säger polisen Håkan Roupé. Tre veckor varar kursen som ska lära männen allt om våra traditioner och om brott som trakasserier och hot och också om att alla är lika inför lagen.

På Äventyrsbadet i Kalmar finns tafsvakter, men ändå har det inträffat att två flickor i tioårsåldern i måndags denna vecka blev antastade av en man i 25-årsåldern. Han åkte ifatt dem i rutschkanan. En av tafsvakterna såg att flickorna var upprörda och vakten ringde polisen och höll fast den man, som hade tafsat på dem. Mannen hade svårt att uppge sin identitet och blev därför gripen av polis. Tafsvakterna har funnits sedan januari på badet och ska nu öka sin närvaro.

Ensamkommande på HVB-hem betraktas som barn. De har då själva uppgivit sig vara under 18 år. Och detta har godtagits av svenska myndigheter, dvs Migrationsverket.  
Ensamkommande ungdomar på sommarkurs i Kalmar
 i kommuners och Fryshusets regi. 

1 kommentar:

  1. Kurser i all ära men när brott begås måste de följas upp med straff. Att så inte alltid är fallet börjar bli uppenbart...vi får nu "skörda frukterna" utav våran fega undfallenhet och konflikträdsla med ökat sexuellt våld i samhället. Att jk nu kritiserar polisen när de är ärliga och säger vilken grupp i samhället som står för denna dramatiska ökning är som att sopa problemen under mattan. Idioti.

    SvaraRadera