måndag 12 december 2016

Klart Reinfeldt ska hålla huvudet högt

Han ångrar ingenting från sin tid som statsminister och är stolt över sin tid där för att sysselsättningen växer nu i Sverige och ekonomin är stabil. Dock har han tydligen glömt att det är en annan regering nu och att han inte sitter i den. Inte heller begriper han mycket av utvecklingen i landet när han säger att barnafödandet är för lågt. Det är det inte längre. Under 2015 föddes 114 870 barn i Sverige och det är  drygt 20 000 fler än som dog under samma tid. Folkmängden ökade år 2015 med mer än 100 000 personer och ännu fler blir det i år för förra året hanns inte den massiva folkmängden bearbetas, som sökte asyl här. 

Det är klart att Fredrik Reinfeldt ska hålla huvudet högt. Varför skulle han kräla i stoftet och säga att han ångrar sig? Han hade folkets stöd ända tills han höll det där talet om att människorna skulle "öppna sina hjärtan". Och socialdemokratiska väljare var desperata valåret 2014 för de skulle ju redan 2010 ha vunnit tyckte de. I backspegeln kan man väl säga att det var tråkigt att det inte blev socialdemokraterna som regerade redan 2010, för då hade de skaffat ännu fler nya invånare och kört landet fortare i botten. Nu drog det ut på tiden ända till november för ett år sedan.

Problemet är att vi inte kan integrera människor här längre. De får varken bostäder eller jobb. Utan går omkring med ekonomiskt stöd från oss andra under något decennium. Och nog kommer det hinna skapas ännu fler no-go-zoner till nästa val 2018. Kommunerna är tvungna att göra detta eftersom de måste ta emot nya invånare. Det finns inget parti som kan vända den trenden i en handvändning. Det Fredrik Reinfeldt nu upprepar är att befolkningen inte växer i Europa. Kanske sant. Jag vet inte. Men här i Sverige växer den också utan invandring för det föds så många barn och dör färre äldre. Så han har helt fel där, men glider över till Europa för att inte komma med lögn. 

Dock hjälper detta inte alls de generationer framöver som behöver pension. För det loppet är redan kört. Sverige har lägre pensioner än andra länder och det har blivit värre för de som har de lägsta pensionerna i jämförelse med våra grannländer. Vi har ett sämre pensionssystem helt enkelt för den utvecklingen började redan under Göran Persson då också pengarna från fonderna skulle användas till annat än till de pensionärer, som hade sparat dem. Då togs helt enkelt 258 miljarder. Redan då gick invandringen back, men det kan politikerna inte erkänna. Dogmen säger att fler människor i landet är bra. Alltid utan undantag.

Här skrev jag om när han besökte Skavlan i början av december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar