lördag 3 december 2016

Reinfeldt om sin migrationspolitik i Skavlan

Det var en märklig upplevelse att se tidigare statsministern i Skavlan. Fredrik Reinfeldt ska tydligen intervjua politiker i SVT nu, något som han aldrig har gjort, men han är kändis och då går det bra. Bland de som ska intervjuas finns tidigare premiärministern i England Tony Blair. Reinfeldt charmade sig genom en del av programmet med Skavlan, men så kom frågan till hur det var med migrationen till Sverige. Då försvann all charm.

Tidigare statsministern lever fortfarande i en bubbla av okunnighet och hur läget var i landet då när han regerade. Han vill inte erkänna några fel. Hans migrationsminister Tobias Billström har berättat att han försökte ändra inriktning en smula på den "öppna hjärtan" politik som regeringen och särskilt då Fredrik Reinfeldt stod för, men det gick inte. Den oro som fanns hos medborgarna togs inte på allvar har Billström sagt. Och Reinfeldt sade i går att det alltid har varit så att det har funnits invandring i Sverige. Det var inte något nytt och det skulle inte stoppas under hans ledning.

Det var inte mer än fyra generationer sedan som hans egna förfäder kom till Sverige. Det kan vara en förklaring till att han då av tacksamhet ville fortsätta att låta invandrare komma hit. För han och hans släkt hade ju stigit i graderna i det nya landet, där Reinfeldt har sagt att han var glad att vakna varje morgon. Hans farfars farfar var John Hood och han var amerikan från New York, en mörkhyad cirkusdirektör. Och 1882 föddes tidigare statsministerns farfars far av den ogifta Emma Reinfeldt från Örebro. Hon själv hade invandrat från Lettland och var i tivolibranschen för hon gifte sig sedan med en sådan man som också arbetade där: Andreas Karlsson. 

Tidigare statsministern föll själv offer för detta med "öppna hjärtan", men var en av dem som glömde bort att man också måste se om sitt hus. I detta fall var "huset" det svenska folket och landet Sverige. Han har istället gått vidare för att berika sig själv och göra PR för sin person. Hans farfars farfar var bra på att ljuga och brydde sig inte om vad han gjorde. Han försvann 1884 på en ångare med en ny flicka till Hull i England med hela hennes sparkapital på 300 kronor. Dock möttes de av svenske konsuln i England, för föräldrarna ville ha hem sin flicka. Det blev slutet på den historien och Fredrik Reinfeldts anfader dunstade sedan någonstans i London. Intet mer finns att förtälja om honom.

Men redan 2012 trodde Reinfeldt på att vi skulle översvämmas av hundraåringar i landet och därför behövde vi alla invandrare. En miljon av oss skulle inom en kort framtid vara hundraåringar. Och dessa måste tas om hand. Vilka sagor!

I går skrev jag om faran med missbrukade öppna hjärtan. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar