onsdag 28 december 2016

Räkna med höjda skatter

Finansminister Magdalena Andersson lovar att höja skatterna ännu mer än de 60 miljarder, som redan har intecknats av regeringen. Eran med skattesänkningar är helt enkelt över med socialdemokraterna vid styret. Vi betalar mer i skatt än andra länder, men vi ser det inte så. Vi får så mycket för pengarna. Tror folket. "Skattesänkningar är gammalt och mossigt" konstaterar finansministern i Dagens Industri. 

Alla medborgare drabbas när brottsligheten ökar och skatter och avgifter undanhålls plus att samhällets bas eroderar. Brottsbekämpning är viktig i detta sammanhang, vilket Ekobrottsmyndigheten sade i somras i en rapport. Då lovade statsministern att bekämpa brottsligheten, men det har inte hjälpt ännu åtminstone. Han skulle dessutom stärka samhällsservicen och minska trångboddheten, fixa skolornas resultat och arbeta för demokratiska värderingar. Allt riktat mot de nya invånare som Sverige har fått de senaste åren.

Vi blir helt enkelt som land och folk tvungna att backa till början av 90-talet då vi hade den förra stora invandringen till följd av krig. Konjunkturinstitutet tycker att vi behöver höjda skatter till 100 miljarder för det är nödvändigt till år 2019 för att klara av målen. Vi lider dock fortfarande av ett slags nationell hybris och tror till vissa delar att vi alltid ska rädda resten av världen. Inte bara vårt land. Vi vet sedan tidigare att Malmö behöver höja kommunalskatten med sex kronor till 2030 om inte staten rycker in och räddar deras budget. 

Det tog folket i Sverige ett par generationer att ordna till det samhälle vi har med välfärd för alla och det kan gå fortare än så att rasera allt. När jag själv föddes år 1945 fanns inte ens barnbidrag. Alldeles strax är året över och då kommer jag att skriva om att det dödliga våldet slog alla rekord under 2016. Det är redan ett faktum. Samtidigt har vi en polisorganisation som har lämnat över rekordfå fall till åklagare. 
Finansminister Magdalena Andersson lovar att skatterna ska höjas.
Skattesänkningarnas tid är över.
Från ekonomifakta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar