söndag 4 december 2016

Sjuttonårig migrant dödade Maria Ladenburger

UPPDATERAT
Förra året sökte tonåringen från Afghanistan asyl i Tyskland. Nu har han våldtagit och förmodligen också dränkt den 19-åriga Maria Ladenburger, som var medicinstuderande i Freiburg. Hon var dotter till en högt uppsatt tjänsteman inom EU. Ett långt hårstrå på brottsplatsen kunde knytas till DNA hos den asylsökande sjuttonåringen. Han sökte asyl som ensamkommande flyktingbarn i Tyskland, men har nu erkänt mord. Han anhölls för två dagar sedan. 

Maria Ladenburger tillbringade sina sista timmar på en fest i oktober och cyklade sedan hem vid halvtretiden på natten precis som hon brukade. En av polisens hundar förde polisen till en föreläsningslokal på universitetet. Där fanns mer än hundra elever och alla förklarade sig villiga att lämna DNA-prov. Den 17-årige ynglingen hade en speciell frisyr med långa hårstrån, som var delvis färgade blonda och det fällde honom. Han upptäcktes på en övervakningskameras bild. En annan joggande kvinna har också blivit överfallen, våldtagen och mördad i trakten senare än Maria Ladenburger och polisen försöker nu fastställa  om det är samma gärningsman.

Tyskland tog emot en miljon nya invånare förra året. Av dem var ensamkommande barn ungefär hälften av de ensamkommande barn som sökte sig till Sverige, som tog emot omkring 35 000 sådana förra året. 
5.12.2016
Maria Ladenburger engagerade sig för flyktingbarn genom frivilligt arbete på ett asylboende. Det kan ha bidragit till att hon föll offer för mördaren. Hon var ett enda stort solsken som familjen skriver i hennes dödsannons, men hon kunde inte skydda sig själv tillräckligt. Jag skrev om missbrukade öppna hjärtan här. 
27.4.2017
Här skriver Daily Mail i England om detta mord. Afghanen som utförde detta hade suttit i fängelse i Grekland först för att ha knuffat en cyklist ned för en klippa. Hon överlevde bara tack vara att hon kunde skydda sitt huvud. Hussein Khavari dömdes till 10 års fängelse för detta mordförsök, men släpptes efter bara ett par år och då begav han sig till Tyskland. Brottsstatistiken för år 2016 visar att brotten bland migranter ökade med 50 procent jämfört med året innan. Säkerhetstjänsten i Tyskland varnade förra året för detta. Den menade att landet importerade islamister, anti-semitism, nationella och etniska konfliker bland andra folkslag plus ett annat sätt att se på lagar och samhället. Mördaren av Maria Ladenburger uppgav att han var 17 år, men bedömdes ha varit 22 vid tiden för mordet. 
25.7.2018
Mördaren av Maria Ladenburger är 33 år enligt hans pappa. Han heter Hussein Khavari (precis som taleskvinnan i Sverige för alla afghaner Fatemeh eller Fatima Khavari). Hans pappa bor i Iran och har berättat att sonen föddes i januari 1984, vilket betyder att han numera är 34 år. Han fick en livstidsdom i Tyskland tidigare i våras. 

VARNING STARK BILD NEDAN!
Sorg över Maria Ladenburgers död.
Hon hade studerat medicin i tre terminer
vid Freiburgs universitet. 


 En del av familjens dödsannons. Faksimil från
Frankfurter Allgemeine Zeitung. 
Maria Ladenburger hittades våldtagen och mördad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar