torsdag 19 januari 2017

Äntligen Kinberg-Batra!

UPPDATERAT
Nu skriver moderatledaren Anna Kinberg-Batra i Aftonbladet att Alliansen behöver gå fram med en gemensam budget för att snabbt bli av med regimen Stefan Löfven. Det var på tiden att hon har upptäckt detta. Länge velade hon omkring i bakvattnet från Fredrik Reinfeldt och vågade inte annat än fortsätta med öppna hjärtan-politiken. Men nu behövs något annat. Synd bara att hon inte redan kan gå ut och säga att så här kommer vår budget att se ut och sverigedemokraterna kommer att stödja den och då får vi majoritet i riksdagen och kan lämna in en misstroendeförklaring mot sittande regering. Men hon säger att två år är för länge att vänta. Det har landet inte råd med. 

Hon säger också att hon inte har något emot att sverigedemokraterna stödjer Alliansens kommande budget. Hon har upptäckt att det ingår i ett demokratiskt land att varje parti får stödja vilken budget de vill. Också sverigedemokraterna som är valda av folket får göra detta. Nu ser också sd ut att gå om moderaterna i opinionen så krafttag behövs.

Socialdemokraterna har tagit över den gamla moderatpolitiken och stängt landet för fler nytillkommande samtidigt som de öppnar dörren för familjer som vill hit och återförenas: de kan söka asyl på svenska ambassaden i Sudan. Vi kan se fram emot att ta emot minst 500 000 anhöriga till flyktingar de närmaste åren för det blir aldrig av att utvisa de 80 000, hälften av de 163 000 som sökte asyl 2015,  som regeringen Löfven lovade skulle ske. Vi har intill nu blivit av med kring 20 000, som gick att utvisa eller reste frivlligt efter avslagen asylansökan. Inte fler. Och fortfarande väntar kring 100 000 på besked. 

Att Anna Kinberg-Batra nu ger besked om att varken vänsterpartiet eller sverigedemokraterna kan sitta i regeringen tillsammans med Alliansen är bra. Däremot kan de söka stöd i olika frågor hos dessa partier. Budgeten för nästa år lämnas i höst, men borde inte Alliansen redan i vår försöka bli av med regeringen? Eller är detta bara ett uttryck för att moderaterna vill ha folkets röst till valet 2018 och börjar mobilisera redan nu?

Men centern och Annie Löf säger redan nu nej till detta. Situationen i Sverige är hopplös. Det enda som kan åstadkomma något i dessa splittrade partier (jo centern är också splittrad) är att moderaterna kan agera på egen hand tydligen, vilket de knappast kommer att kunna så länge sverigedemokraterna växer och det kommer de att göra när Alliansen inte kan sätta något emot den nuvarande ordningen. Stackars land och stackars invånare. 
15:46
Statsminister Löfven tar i så han nästan spricker gentemot moderaterna. Nu finns så mycket att uträtta och då kan man inte hålla på med politisk instabilitet menar han. Moderaterna har tappat sin kompass, säger han. Kristdemokraterna var det enda partiet som var positivt inställt till Anna Kinberg-Batras utspel.
Folkdans? Nej det vill inte centern ha och inte andra partier
heller i Alliansen. Verkar det. Bara moderaterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar