måndag 16 januari 2017

Siewert Öholm är döende

UPPDATERAT
Siewert Öholm trodde han var på bättringsvägen för det sade läkarna, men plötsligt försämrades hans tillstånd och han fördes till sjukhus. Diagnosen blev 100 procent levercancer och det överlever ingen. Det finns inte mer någon behandling att ge. Han är 77 år och har levt ett gott liv. Är känd som programledare i TV. Familjen finns vid hans sida för att ta farväl och han tar nu själv farväl på facebook.
11:59
Tidningen Dagen har skrivit om honom och berättar att han har en överenskommelse med Gud om att överleva måndagen och tisdagen. Tänk! Han har tydligen direktlinje till Gud. Så bra! Fantastiskt. Förra helgen var familjen i Israel och sedan när han kom hem blev han dålig. Som om det vore tajmat. Siewert Öholm regisserar sitt avsked från sjuksängen och väntade på att få nattvarden. Den fick han i går kväll. Vännen och prästen Bo Brander flög in från Uppsala för detta.  
13:53
En fråga har han kvar säger han till Världen i dag och det är varför Gud har så bråttom. Men han är ändå 77 år. Det finns otaliga som har gått före honom och varit mycket yngre också. Jag tänker på min egen Olle som dog i cancer 57 år gammal. Det var tidigt. Och Siewert har haft en hustru som dog i cancer 63 år gammal. Det är till att vara lite självupptagen och det kan han få vara på sin dödsbädd. Naturligtvis. Och andra tar över ansvaret, som han också säger.
19.1.2017
Jo han hade två dagar på sig att planera. Det hade han gjort upp med Gud. Måndag och tisdag. Men nu är det inne på torsdag den fjärde dagen och han verkar leva än. Begravningen är planerad för det kan inte ett astrologiskt lejon låta bli. Han vill bestämma själv. Kanske svårt att få Gud att följa tidsplaneringen?
25.1.2017
Nu har Siewert Öholm fått vila till slut. Vila i frid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar