fredag 20 januari 2017

Polischefen Dan Eliasson sitter kvar

Det budskap som inrikesminister Anders Ygeman sände ut på pressträffen i förmiddags är att polischefen inte betyder så mycket. Så därför får han sitta kvar trots urusla resultat. Ygeman inledde med att säga att resultaten har pekat nedåt i sju år, vilket gjorde att också förra regeringen fick ta del i skulden till detta. Sedan kom han in på bland annat att det ska bli anställningsstopp på nationell nivå och istället ska alla nytillkomna poliser ut i närområdena i kommunerna. 

Dessutom ska Brå få i uppdrag att bättre spegla statistiken i olika kommuner över trygghetsutvecklingen och brotten, så att det går att följa och åtgärda på kommunnivå. Och samtidigt behöver landsting blir bättre på förebyggande brottsbekämpning. Så kan man väl uttrycka det när landstingen inte längre klarar av att hjälpa människor i sjukvården utan de istället till slut åker fast för polisen. För att de inte har fått någon hjälp. Och hos polisen får de naturligtvis inte heller någon hjälp för varje brott tar så lång tid att utreda att ingenting händer på månader.

Polisens kraschlandning när det gäller att brott inte går vidare till åklagare ska förbättras genom att åklagare får hjälpa polisen med utredningarna så att de kriminella till slut går att åtala och det är möjligt att hålla rättegång. Högarna med utredningsärenden är tjocka trots att polisen har fler anställda nu än någonsin i vårt land. Detta faktum säger en del om hur mycket brott vi har genom de som har kommit in i landet och inrikesministern nämnde också skjutningarna, vapenbrotten och de kriminella gängen. Men han menade att det fanns ljuspunkter och nu skulle allt bli annorlunda. Fan tro´t. 

Här skrev jag tidigare om att det är roligt att kasta sten på polisen. 
Och här nyligen om att polisen inte klarar jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar