måndag 3 juni 2024

Ska du rösta lille vän?

 I Sverige röstade 2019 55 procent i EU-valet. Det var fler röstande än genomsnittet i EU. Men ändå ganska lite om man jämför med hur många som röstar i riksdagsval. EU känns som en stor koloss och där sitter mest grupper som är konservativa och inte vänstersocialistiska. 

Hela Europa går mot mer konservativa tider och sverigedemokraternas valfilm speglar ett Europa som är som förut, ett trevligt ställe där folk mår bra. Så framstod inte Jimmie Åkesson tidigare utan då påtalade han problemen i Sverige. Numera så behövs det inte för alla har sett dem. Mitt Europa bygger murar heter valfilmen. Mer än så behövs inte sägas. 

Europa har fått nog av inflytande från länder som inte tillhör Europa. Trenden är konservativ. Det känns skönt tycker jag som är pensionär och aldrig har upplevt så många mord, gängkrig och våld mot kvinnor och bedrägerier som nu i Sverige. De hårdare tagen är på gång från samhället. Människor som inte vill anpassa sig utan leva av brott i Sverige ska utvisas om det går. Kriminaliteten är viktigast som fråga för mig. Men inte i länder utanför Sverige för där är socialt utanförskap och kampen mot fattigdom viktigast. Men det kanske är lite liknande frågor. Det ena skapar det andra. 

I Sverige har SVT lyckats med klimatfrågan, genom sina kampanjer. Klimatet är viktigast för svenska medborgare. Nästan 60 procent av svenskarna tycker så, medan bara 27 procent av andra medborgare i EU menar detsamma. Gå gärna och rösta fast vi som land inte betyder så mycket. Det bor kring 500 miljoner i EU så vi svenskar är en liten grupp i jämförelse. Det är det här veckan det avgörs med sista valdag på söndag den 9 juni. 


Så här ser det ut i EU epp är störst och mörkblått medan s&d är rött och nummer två som grupp. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar