måndag 24 juni 2024

Tull eller skatt för turister på Värmdö

 Jo det vore väl bra med en tull för turister, inte bara på Gotland utan även här på Värmdö. Här invaderas ön på sommaren av stockholmare självklart. De har stugor här som inte används året runt. Precis som på Gotland. Men de nyttjar vägar och annan service, som sjukvård här ute. Så att de bofasta inte får en tid när de behöver på vårdcentralen.

Det är bara att sätta upp en tull vid sista bron från Nacka ut hit till Värmdö. Den byggdes på 80-talet och vi som redan var bofasta här då fick promenera över bron innan trafiken släpptes på. Den heter Farstabron. Trafikverket gör åtgärder där på bron, för det inträffade en dödsolycka förra året då en äldre kvinna körde fel och kom över på vägdelen med mötande trafik. Så bron är farlig. Behövs pengar till den.

Nu när vi har socialdemokrater i ledningen för kommunen så kan väl de höja särskilda skatter/avgifter för icke boende här, sommargäster, så att det går att betala allt som behövs i denna kommun, som borde vara rik, men som precis som Gotland måste be regeringen om pengar varje år till kostnader, som inte vi bofasta orsakar. 


Det här är Farstabron som leder till Värmdö. På sommaren fördubblas befolkningen på Värmdö. Stora kostnader för dem i kommunen, som inte är skrivna här och således ej betalar kommunalskatt här. 

2 kommentarer:

  1. Varför nämner du inte bro skatten på bron över Skurusundet?

    SvaraRadera
  2. "Den 1 oktober införs en broavgift på 4 kronor per passage på den nya Skurubron i Nacka. Att bron medfinansieras av dem som kör på den är förutsättningen för att bygga bron. Avgiften betalas via Transportstyrelsen."

    Som hittat ...

    SvaraRadera