fredag 21 april 2017

Terroristen i Paris släppt i förtid

UPPDATERAT
Den terrorist Karim Cheurfi som i går kväll dödade en polis, skadade två poliser och en turist, hade dömts till 20 års fängelse år 2003, men fick straffet sänkt i en ny instans år 2005 till 15 års fängelse för tre mordförsök. Två var mot poliser. Han släpptes i förtid ut ur fängelset förra året. Han ville döda poliser har han sagt. Och han lyckades döda en när han attackerade poliserna i en bil på paradgatan Champs-Elysées i går.

Mordet kommer naturligtvis att påverka valet av president i Frankrike på söndag och det är ett dåd som IS genast tog på sig. Varje slag mot demokratin Frankrike och dess poliser kommer att mötas med fler och hårdare tag. Kriget mot terrorister får helt enkelt inte förflytta sig från arabvärlden till Europa. Terroristen hade automatvapen och han dödades av polisen. Han blev 39 år. Han hade ett alias Abu Yousuf the Belgian.
10:28
Här skriver franska tidningen Le Figaro om alla terrorister, som var kända av polisen, men som ändå lyckades genomföra sina attentat. De var klassade som säkerhetsrisker eller efterlysta internationellt. 
10:51
Ekot rapporterar att människor säljer sina personnummer och sina bankkonton åt sådana som vill komma hit till Sverige illegalt. Då kan de precis som terroristen på Drottninggatan Rakhmat Akilov jobba här och befinna sig utanför strålkastarljuset från polis och säkerhetstjänst. Akilov kom hit med ett köpt polskt visum. Arbetsgivarna utnyttjar dessa människor i Sverige.
14:52
Karim Cheurfi anhölls i februari i år eftersom han hade hotat att skjuta poliser och hade försökt skaffa vapen, men han släpptes i brist på bevis. 
22.4.2017
Den polis Xavier Jugelé, som sköts ihjäl i Paris, var homosexuell och efterlämnar en partner. Han kämpade för mänskliga rättigheter och hade själv jobbat för att ta flyktingar till Europa i Grekland. Han var med vid Bataclan för två år sedan vid det terrordådet och han vad i publiken där Sting återinvigde lokalen för ett år sedan. Han blev 37 år.


Xavier Jugelé Inga kommentarer:

Skicka en kommentar