lördag 22 april 2017

Marilyn Monroes hus till salu

Det hus som Marilyn Monroe ägde i Brentwood Los Angeles är till salu för kring 63 miljoner kronor. Det var där hon försökte sig på att leva till slut och det var den första bostad hon ägde. Men det var också där hon hittades död. 

Jag har skrivit om hela hennes liv i boken Marilyn Monroe Min Berättelse och jag skriver så här om hennes sista timmar:

"Den sista människa, som jag talade med den kvällen och i mitt liv, var Peter Lawford, som ringde till mig igen vid kvart i åtta. Han ville återigen försöka övertala mig att komma till strandhuset och äta middag, vilket jag hade sagt nej till eftersom Pat var borta. Jag var nästan helt borta av medlet jag hade fått av Eunice och pratade med mycket grötig röst, sluddrande. Med en kraftansträngning drog jag efter andan och sade till honom:

- Säg farväl till Pat, säg farväl till presidenten och säg farväl till dig själv för att du är en trevlig kille. Sedan domnade jag bort, men lyckades mumla något mer om att "jag får se". 


Peter Lawford blev mycket oroad över att jag lät så borta och försökte ringa mig igen, men han kom inte fram. Det tutade upptaget. När han ringde telefonbolaget för att de skulle bryta det pågående samtalet,  fick han veta att det antingen var fel på min apparat eller att luren låg av. 

Peter blev ännu mer oroad och ringde till sin vän producenten Milton Ebbins och sade att han ville åka hem till mig på en gång eftersom han trodde att jag hade råkat ut för något hemskt. Men Milton Ebbins avrådde honom eftersom han var presidentens svåger. Det skulle bli rubriker ifall någon fick nys om det och Ebbins sade att han skulle ringa till min advokat Milton Rubin istället, som också var Greensons svåger. 

Det gjorde han och Milton Rudin ringde hem till mig omkring halvnio och fick tag på Eunice, som sade att hon skulle gå och kolla mitt sovrum och omkring fyra minuter senare tog Eunice luren igen och sade: 

- Det är ingen fara med henne. Hon mår bra. Hon har tagit sömnmedel och ligger och vilar. 

I själva verket gick Eunice aldrig och kollade ordentligt. Hon trodde att jag mådde bra och sov lugnt och ville absolut inte väcka mig, för hon visste hur känslig jag var för sånt och hur väl jag behövde sova. Milton Rudin berättade dumt nog inte, att Peter Lawford hade haft ett konstigt samtal med mig lite mer än en halvtimme tidigare. Så ordnade slumpen, ödet eller vad man nu vill kalla det, att jag låg medvetslös och döende i min säng och att Eunice, som skulle vaka över mig, inte ens gick och kollade på riktigt att jag mådde bra."

Sidan 353 i Marilyn Monroe Min Berättelse 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar