lördag 15 april 2017

Skatteverket vill samköra register

Fusket är nu så stort i vårt krångliga samhälle, där det är så lätt för en del att lura staten, att Skatteverket nu vill ha rätt att samköra register med andra myndigheter. Det har Skatteverket och Försäkringskassan velat sedan början av detta århundrade, men sekretesslagstiftningen sätter käppar i hjulet

Det är terrordådet med en terrorist med olika identiteter, som återigen har gjort detta krav aktuellt. Mest har VAB ökat, vård av sjukt barn, när föräldrar tar ut sjukpenning för att de inte kan jobba utan istället måste ta hand om sjuka barn. Fler än tusen personer polisanmäldes förra året för fusk med VAB. A-kassan och Skatteverket kan samköra om ett brott misstänks. Men det är svårt att komma åt någon som lämnar olika personuppgifter till olika register. Uppåt 50 procent av de asylsökande lämnar olika uppgifter till olika register, enligt TV4. Och de falska uppgifterna används ofta i brottslig verksamhet.

Kontrollen över medborgarna måste öka när vi får ett samhälle, som vill ha mer och mer i direkt skatt på invånarnas inkomster. Och när bidragen är så många och skiftande. Riksdagen kommer att rösta för att företagen ska meddela inkomst och skatt varje månad från 2019 för alla företag i Sverige. Den 10 maj väntas riksdagen säga ja till denna ändring. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar