söndag 27 augusti 2017

Efterlyst mördare i hyresrätt i Gustavsberg

Det är något allvarligt fel i det här landet och också i Värmdö där jag bor. Hur kan en efterlyst finländsk medborgare hyra en hyresrätt i Gustavsberg? Och hålla sig undan polisen sedan april i år? Det kanske inte är så märkligt eftersom vi har massor med utländska medborgare här. Men hur går det till då en hyresrätt går till en utländsk styckmördare istället för våra egna ungdomar? Har brottslingarna ett antal hyresrätter som de kan disponera? Han lär ha bott där sedan februari enligt grannarna. 

Det var den efterlyste brottslingen från Finland Markus Pönkä, som bodde där i hyresrätten och grannarna till honom trodde han var någon datanörd eller så. Han var efterlyst av Europol sedan i maj, men gömde sig således i det ombyggda Gustavsberg, där den gamla porslinsfabriken har försvunnit. På Värmdö byggs det som aldrig förr och kommunen är med i Stockholms bostadsförmedling, för våra egna ungdomar ska också stå i kö i sju år eller så.

Men en internationellt efterlyst brottsling kan alltså få bostad här nu. Det skulle inte ha kunnat hända för ett antal år sedan när bostadsförmedlingen fanns här på Värmdö. Ett av mina barn fick lägenhet när han ville flytta hemifrån efter att ha ställt sig i kö när han var 18 år. För då var bostadsförmedlingen här. Men allt ska vara större och innefatta hela världen och naturligtvis måste vi ge bostäder till de som kommer nya utifrån också. Markus Pönkä hade smitit nu från ett nytt fängelsestraff i Finland efter att han hade avtjänat 12 år för styckmord på en affärskollega. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar