lördag 26 augusti 2017

Ska måla hela världen vit lilla mamma

Måla vitt? Jo det är så ett hus ska se ut numera. Vitt precis överallt. Utanpå och inuti. Vår önskan om en annan värld symboliserar nog detta. Hemma hos mig tänker jag behålla de mångfärgade rummen. I denna mångfaldens tid. Men i köket vill jag ha ett vitt golv. Det är målat så förut, för på vintern blir det aldrig riktigt ljust där, eftersom köket vetter mot norr. Vitt gör att det känns bättre. Jag målar lager på lager, för det behövs när det är vit färg. 

Jag ska måla hela världen lilla mamma. Jo det vore väl roligt om man kunde det, fast det skulle bara bli ytan då. Solsken önskas varje dag. Nej, måste regna ibland också. Just nu är det fortfarande för torrt där jag bor och träden håller på att ge upp sommaren. Men vitt måste väl vara rasistiskt nu i dessa politiserade tider? Uttrycker människor vad de är genom färg? Det mest brokiga årtiondet var 70-talet under min levnad och då var det politiserat åt vänster i Sverige.

Framtiden känns osäker. Inte för mig personligen utan för alla andra människor. Vi är så dåliga på att ordna våra samhällen. Det stökar så lätt till sig för ingen vet riktigt hur man gör. Förr i tiden flyttade folk bara till nya områden. Är inte längre möjligt för hela jorden är inmutad. Och i Danmark står någon raketforskare, knuten till Peter Madsen, och säger att vi som mänsklighet inte kan överleva på denna planet utan vi måste erövra rymden. Vansinne säger jag. Det är klart vi kan överleva här. 

Annars är det podcast som är det nya och komikern Aron Flam får per avsnitt in ca 25 000 kronor då han publicerar ett i veckan. Helt otroliga summor, men det är hans trogna fans som ger dessa pengar till honom. Han trodde att han skulle förbli fattig när han frilansade. Det är det vanliga för sådana yrkesutövare. Aron Flam menar att Public Service förstör balansen på marknaden, men är glad att han kan försörja sig på det han gör. Dock är det osäkert hur länge eftersom allt bygger på frivillighet.
Vitt, vitt ska det vara både inne och ute numera i hus och utanpå.
Är det symboliskt för vår tid?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar