tisdag 29 augusti 2017

Finns inte 60 no-go-zoner i Sverige

UPPDATERAT
Vår migrationsminister ville inte träffa Norges migrationsminister när hon besöker Rinkeby och Sverige. Det är snart val i Norge och besöket i Rinkeby är en del i valkampanjen anser Hélene Fritzon (s), som är migrationsminister i Sverige och som säger att det är "nonsens" att det finns 60 no-go-zoner i Sverige.

Sylvi Listhaug är från fremskrittspartiet i Norge och är migrationsminister och ska titta på det svenska tillståndet i landet. Migrationsministern från Norge säger att hon är här för att lära och hon ska besöka Rinkeby för att ta reda på när Sverige tar emot för många asylsökande och misslyckas med integreringen. Hon menar att det har utvecklats ett parallellsamhälle på mer än 60 platser i Sverige. I Sverige är det informationskrig om huruvida det finns zoner eller inte och hur många de är.

Norges migrationsminister ville träffa Tino Sanandaji i Rinkeby, men han föreslog en lokal på annat ställe. Han ville inte befinna sig i Rinkeby. Sverige har tio gånger fler bilbränder än Norge. Det dödliga våldet i Sverige ligger på fyra gånger mer än i Norge. Skillnad finns i befolkning för Sverige har dubbelt så många invånare, men det borde inte vara så stora skillnader i brottslighet. Polisen i Sverige har aldrig använt begreppet no-go-zoner och därför kan man naturligtvis hävda att de inte finns. Antalet särskilt utsatta områden anses dock vara 23 till antalet. 

De 23 särskilt utsatta områdena präglas enligt polisen av obenägenhet att delta i rättsprocessen, svårt för polisen att fullfölja sitt uppdrag, narkotikahandel, gängkriminalitet, social oro och otrygghet, parallell rättsskipning och egna samhällsstrukturer, våldsbejakande religiös extremism. Hela 61 områden klassas av polisen som "utsatta" i juni i år och det är den siffran som Norge har tagit fasta på. Så det hela verkar vara en strid om ord och inte om vad som är verklighet.
30.8.2017
Finansborgarrådet i Stockholm kräver nu en ursäkt för att Listhaug besökte Sverige. Hon skulle enligt Karin Wanngård (s) sprida en osann bild av Sverige i valrörelsen i Norge och hon var både ledsen och arg över detta. I Norge är nu högern det största partiet och ser ut att gå mot en valseger om ett par veckor. Socialdemokraterna är andra största parti och såg ut att vinna valet tidigare. Tredje största parti i Norge är fremskrittspartiet.
1.9.2017
Den borgerliga sidan leder nu klart inför valet i Norge till Stortinget om tio dagar. Det sägs att Listhaugs besök gjorde att siffrorna för fremskrittspartiet steg.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar