onsdag 6 februari 2019

Det var på tiden Jan Björklund!

UPPDATERAT
Liberalernas Jan Björklund ska lämna posten som partiledare. Han ställer inte upp för omval i november i år meddelas det. Jo, det var på tiden tycker jag. Han har länge suttit löst och inte varit någon bra partiledare. Liberalerna går inte heller att känna igen som parti särskilt sedan de gått in i januariöverenskommelsen med socialdemokraterna. 

Jag uppdaterar när presskonferensen har hållits nu klockan 15.

15:09
Jodå Jan Björklund har suttit som partiledare i 12 år och tycker ingen ska sitta längre än så i ett parti. Det viktiga nu är EU-valet i vår och att få januariavtalet på plats och genomföras menar han. Det är lagom att avgå till hösten för jobbet är roligt, men krävande, menar han. Om borgarna hade vunnit valet hade han nog suttit ett år till, tror han, men nu behöver en ny partiledare få tid på sig till nästa val år 2022. Han menar att de inte var tillräckligt insiktsfulla när det gäller högerextremismens (läs sverigedemokraternas) framväxt under de senaste tio åren i Sverige. Avtalet från januari ligger fast upprepar han många gånger. Det betyder att det är ett antal budgetar som ska förhandlas och genomföras och de ska vara med när detta händer. Partiet står bakom januariavtalet och det kommer inte att ändras av en person. 
18.2.2019
Liberalerna vill välja partiledare så tidigt som sista veckan i juni i år. Detta för att nästa ledare ska få mer tid på sig till nästa val. Och kunna presentera sig på Gotland under politikerveckan i Visby. Egentligen skulle valet vara i november, men ett extra landsmöte kan utlysas av styrelsen. Ja egentligen vet ju ingen när nästa val blir. Det kan utlysas när som helst när någon ställer misstroendevotum mot denna sittande underliga kompromissregering. 
Samtidigt sände SVT1 Ung man med gitarr, Elvis Presleys första egna spelfilm med huvudroll från 1957.
Jag rös. Så fräsch han var. Naturligtvis såg jag filmen på bio när den kom till Sverige.
Han var min tonårsidol.
Vilken kontrast mot den svenska urvattnade politiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar