lördag 23 februari 2019

Mubashir Qadar en förstörd man

UPPDATERAT
Expressen skriver om Mubashir Qadar, 31, som står åtalad för mord, men han tycker han skulle få medalj istället för att han har mördat en man i Vivalla i Örebro förra året. Qadar har varit i Syrien hos IS och kom tillbaka skadad i ryggen och togs om hand i Sverige. Det var inte förbjudet att åka till IS så det blev inga följder. Men förra året var han med i Vivalla vid det brutala mordet då en man höggs med sax i ansiktet av Qadar. Men han ser sig som en hjälte. 

Detta kriminella krig som pågår i Sverige är utom all förståelse. En del av de som lever i Vivalla har bytt från att vara mänskliga till att bli totalt omänskliga och Qadar ljög och kallade sig "fredsmäklare" och att han istället hade försvarat den 20-åring som dog. Det var sammanlagt fem män som slog och sparkade den mördade mannen. Det som pågick var utom samhällets kontroll och det här var vilda västern utan sheriff. Tre andra män står också åtalade för mordet på 20-åringen.

Att åka till IS var en karriärväg för några år sedan och Qadars båda bröder dödades i striderna där. Ett 20-tal åkte från Vivalla där det bor drygt 7 000 invånare. Hans föräldrar är urspungligen från Somalia och är emot allt vad IS står för. Sonen kom hit som ett litet barn och har blivit radikaliserad i Sverige. Han misshandlade en anhörig 2015 för att hon hade rökt vattenpipa. Hon drog skam över familjen enligt honom. Nu erkänner Mubashir Qadar misshandel, men det var inte meningen att mörda. Det finns en film som visar mordet så det är svårt att neka helt. 
3.5.2019
Mubashir Qadar är nu dömd till 15 år och tio månader i fängelse av Örebro tingsrätt. De andra fem som deltog i misshandeln döms enligt följande:
16-åring döms för synnerligen grov misshandel och vållande till annans död. Påföljden blir sluten ungdomsvård i elva månader.
21-åring döms för synnerligen grov misshandel till 5 år och tio månader.
32-årige Aweys Aden döms för mord till 13 år och tio månader.
31-åring döms för försök till grov misshandel till tre månaders fängelse.
18-åring döms för ringa misshandel till ungdomsvård.


Mubashir Qadar blev en radikal mördare i Syrien.
Nu är han en kriminell i Sverige.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar