tisdag 19 februari 2019

Shamima Begum är totalt hjärntvättad

UPPDATERAT
Shamima Begum är den övertygade jihadist, som åkte till Syrien som 15-åring tillsammans med två andra skolkamrater, men som nu vill komma tillbaka till London och England varifrån hon kommer. Hon gifte sig nästan genast med en jihadist och har fött tre barn i Syrien, varav två är döda av sjukdom. Hon skulle ha låtit sin förstfödde slåss för IS om han inte hade dött. Hon anser att terrorattacker är ett sätt att slå tillbaka i det krig som har pågått mot jihadister. Hon är 19 år nu, men ser ut som en medelålders kvinna. Hon har döpt sin nyfödde son till Jerah, som är namnet på en krigsherre i 700-talets islam. 

Hon säger också att hon är beredd att gå i fängelse i England för sina åsikter. Annars har hon enbart varit en hemmafru i Syrien och aldrig gjort något olagligt. Sanningen är att alla fick undervisning i att hantera vapen både kvinnor och barn, gamla och unga hos IS. Hon har också varit en reklampelare för rekrytering till IS. Begums advokat har sagt att hon är en hjälte och är som en soldat från första världskriget som har blivit utsatt för granatchock. Han skyllde också på de lokala myndigheterna i London, som inte hade stoppat henne från att åka till Syrien. Och han har sagt om premiärminister May att hon har "nazistiskt blod".

Offren för terrorn i Storbritannien vill inte att Shamima Begum ska få återvända och politiker har också sagt att de inte kommer att hjälpa henne återvända. Särskilt en mamma som förlorade sin 15-åriga dotter i Manchesters terrordåd år 2017 mår illa vid tanken på att hon ska finnas i England. Terroristen i Manchester hade räddats av brittiska flottan hem till Storbritannien från Libyen och tackade med ett terrordåd. 

Svenska IS-kvinnor befinner sig också i Syrien bland andra Lisa Andersson, 29 år från Västkusten. Hon reste till Syrien år 2013 tillsammans med andra kvinnor. Hon konverterade till en extrem form av islam och reste bort från sina problem i Sverige. Hennes dotter dog i lägret för någon månad sedan. Hon var ett år. Lisa Andersson beskriver livet i lägret där hon är fast som "ett helvete".
20.2.2019
Shamima Begum kan bli av med sitt brittiska medborgarskap för hon kan också bli medborgare i Bangladesh. Storbritannien har samma bestämmelser som Sverige som gör att människor kan vara medborgare i två länder. Den brittiske inrikesministern har sagt att hon ska tas ifrån sitt brittiska medborgarskap. Hennes föräldrar kom ursprungligen från Bangladesh. Hennes jihadistmake är dock från Nederländerna och hon tror att hon kan ansöka om medborgarskap där. 
21.2.2019
Nej hon kan inte bli medborgare varken i Nederländerna eller i Bangladesh säger dessa länder och familjen kommer nu att överklaga beslutet att ta ifrån henne hennes medborgarskap i Storbritannien. Jo den möjligheten har hela tiden funnits. I det här fallet borde hon ha haft en lägre profil och inte uttryckt sina IS-åsikter över medier, men så klok är hon naturligtvis inte. Dock kvarstår faktum att en medborgare i ett land kan inte tas ifrån sitt medborgarskap och bli statslös. Bara i diktaturer görs sådant. Fast en del menar att också svenska medborgare ska utvisas. Som Victoria Kawesa i Fi, som menade att inga brottslingar med utländskt påbrå skulle utvisas eftersom svenska vita sådana inte blev det.
7.4.2019
Här träder Shamima Begums make Yago Riedijk från Nederländerna fram och berättar att det är en mardröm att de har förlorat alla sina tre barn. Den siste dog i läger av lunginflammation i mars i år bara tre veckor gammal. Han vill återvända till sitt land och avtjäna det straff på sex år som han får där för att ha varit delaktig i IS. Sedan vill han leva ett normalt liv utan krig och fattigdom, säger han. Omkring 900 människor från Storbritannien tog sig till Syrien och IS. Från Sverige räknar man med att omkring 300 kan ha rest till IS. 
14.4.2019
Här avslöjas att hon gjorde i ordning självmordsvästar till självmordsbombare, sydde dem på jihadisterna så att de inte kunde tas av utan att explodera, och att hon jobbade för "moralpolisen" hos IS.

Här skrev jag i juli 2014 om detta sista (förhoppningsvis) utbrott av det kollektiva vansinnet när Kalifatet utropades. Och här om de religiöst vansinniga i juni 2014. 
Shamima Begum är 19 år, men ser ut som en
medelålders kvinna.
Faksimil från Daily Mail. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar