måndag 18 februari 2019

Vi ska klara oss utan el

UPPDATERAT
Den stora nyheten är att MSB tar sin hand ifrån oss. Vi ska klara oss själva. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap ska inte alls ta hand om oss. Vi ska vara självförsörjande och klara oss utan el. Det är den stora nyheten på Sveriges Television på morgonen. Elsystemet är sårbart i hela landet. 

Jo det har vi vetat länge som bor utanför storstan. Det har aldrig fungerat ordentligt. Varför är inte svårt att begripa för Vattenfall skulle gå med vinst och investera i kolkraftverk utomlands i Tyskland. Det är illa skött av staten och av de politiker som aldrig lyssnar till folket. Så fort det har blåst lite så har elen försvunnit så har det varit i alla de drygt 30 år som vi har bott här på samma ställe. Nästan exakt tre mil från Slussen i Stockholm. Men folket är bortskämt enligt SVT och särskilt gäller det ungdomarna, som inte begriper att de måste uppföra sig som om det är krig mot naturen. Detta enligt Sveriges Television.

Rent häpnadsväckande att vi ska säga till oss själva att vi står ensamma utan stat. Vart har alla pengar tagit vägen? Allt vi har betalat både för el och i skatt till staten? För det är skatt på elen också. Det här handlar naturligtvis om en förberedelse för oss att få ännu mer höjningar av kostnaderna för elen. De skulle ha grävt ned ledningarna där vi bor redan för sju år sedan, men elen kan vi fortfarande inte lita på. Så vi bor i ett u-land nu för att vi har utökat befolkningen så mycket och byggt så många nya bostäder, som alla är beroende av el? Eller vad är det SVT och politikerna döljer för oss och inte säger?
19.2.2019
SVT säger nu att enligt IT-experter så kommer landet att utsättas för attacker över nätet så att elen slås ut i Sverige. Jaha ja. Det är således våra IT-system som inte är säkra. Jamen då måste vi ju betala mer för elen för att säkra dessa system. Eller hur? Inte ska vi behöva klara oss utan el? Nu måste vi betala om och om igen. Vårt nya samhälle måste få kosta och särskilt ungdomen ska betala. Eller hur? Är det bara jag som tycker att vissa politiker och en del journalister går med huvudet under armen?
12:23
Och så visar det sig att SVT har en ny serie som startade i går, som heter Nedsläckt där elen tas ifrån två grupper med människor. Var pysslar SVT med? Detta är ett experiment med ovetande människor. En studie av vad som händer när elen försvinner. Värre än Robinson. Usch! Så det här är det alla miljöpartister bland journalisterna har tagit sig för: att köra en kampanj. Vi som lever i den vardagen hela tiden och måste vara beredda på strömavbrott och har varit det i alla tider, som vi har bott på landet, har inget behov av att se sådana här såpor. Men den verkliga verkligheten är väl inget som SVT:s såpamakare lever i. Jag minns när grannarna i Björkhagen inte hade ström, för de var för fattiga för att betala räkningen. Gör en såpa av sådan fattigdom! Eller vore det för trist? Går gränsen där? 

Jag har skickat brev till energiminister Anders Ygeman och infrastrukturminister Thomas Eneroth och frågat om de tycker likadant som SVT och MSB. Att vi ska klara oss utan el. Så här skrev jag: "Tycker ni också detta? Att vi ska leva på 50-talet nu igen? Har staten slösat bort alla pengar så att vi kommer att få betala och betala om igen nu?"
Den här norrlänningen hade SVT
som exempel i morse.
Vi ska alla klara att leva
på 50-talets nivå.
Ha eget vatten, elda
och bunkra mat.
Faksimil från SVT. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar