måndag 4 februari 2019

Joakim Lamotte om misshandlade svarta kvinnan och Ivar 83 år.

UPPDATERAT
Journalisten Joakim Lamotte skriver här att folk mejlar honom och skriver om hans uteblivna försvar för den misshandel den svarta kvinnan utsattes för i tunnelbanan i Stockholm. Han säger att detta är absurt, för han har inte gjort annat än försvarat kvinnor och lyfta fram våldet mot dem i sin journalistik. Men här vill han inte sprida rykten för ingen utom de som befann sig i vagnen vet vad som hände. I nuläget finns inte något som talar för rasism, enligt honom. Jag tycker också det är svårt att avgöra vad som hände, men har skrivit här att gravida av alla hudkulörer borde få åka gratis på tunnelbanan precis som att pensionärer borde får göra det. I till exempel Göteborg får pensionärer detta, men här i Stockholm är det skolungdom som premieras på sommarlovet. 

Så var det Ivar 83, som misshandlades av fyra män i timmar för att han skulle ta fram pengarna. Han var rullstolsbunden och kunde naturligtvis inte försvara sig. Joakim Lamotte undrar var alla demonstrationer är mot det våld som drabbar särskilt äldre i vårt samhälle. Jo jag håller med honom. Det är för bedrövligt att människor som inte kan försvara sig drabbas extra hårt. Och att detta är satt i system. Samhället vill att gamla människor ska bo kvar hemma istället för att tas om hand. Det medför att sådana äldre som går med rullator och har syrgas ibland måste ge sig ut ensamma och handla när ingen kan hjälpa till.

Jag fasar för att se riktigt gammal och hjälplös ut för då är det dags att börja försvara sig mot inbrottsligor, som kommer från östra Europa mest. De kommer från Litauen, Polen, Rumänien och Georgien. Jag har inte tagit del av det som hände Ivar i Kallinge i Blekinge så mycket för det är för svårt att läsa om detta. Tack och lov så är de fyra som attackerade honom fast. Jag hoppas verkligen att de avhyses från landet om de inte är svenskar. 
15:38
Här är den senaste stölden i dag från en 90-årig kvinna. Någon följde efter henne och tog hennes plånbok när han höll upp dörren för henne. I Malmö. Usch! Tvi!
5.2.2019
Det är svenska kriminella män bakom misshandeln och mordförsöket på 83-åringen. Därför skriver Aftonbladet här om detta. 
6.2.2019
En av männen som misshandlade och torterade Ivar är barnbarn till honom. Gräsligt!

Här kan ni läsa om de fruktansvärda skador Ivar fick. 

15.6.2019
Hur gick det med utredningen av misshandeln om den svarta kvinnan? Jo den lades ned för vakterna utövade inte något särskilt stort våld mot kvinnan. Det var hennes eget uppförande som var värst. Hon hade ingen biljett och kastade det böteslapp hon fick på golvet. Hon behövde den för att fortsätta färden. Då bad vakterna henne vänligt att gå av. Men hon satte sig till motvärn. Åklagaren tycker synd om den lilla flicka hon hade med sig. Och tycker att det hade varit bättre att låta henne fortsätta åka, fast hon inte begrep sitt eget bästa. 


Nu anfalls gamlingarna i sina hus.
I den här idylliska lilla villan fick inte
rullstolsbundne Ivar vara ifred.
Faksimil från Google. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar