söndag 3 februari 2019

Hunden Bronson sprang bort

UPPDATERAT
Hunden Bronson sprang iväg när han var ute på promenad utan koppel. Han försvann nio månader gammal förra söndagen. Ägarna gjorde allt de kunde för att hitta honom, inklusive efterlyste honom på facebook. Fler än 100 personer letade efter honom. Bronson hade aldrig sett snö och blev så glad över detta ovanliga att han sprang iväg. Maria Knudsen lade direkt ut en efterlysning på facebook. Professionella sökhundar fanns på plats och fyra djurmedier anlitades. Men ingen Bronson hittades. Han försvann på Hisingen i Göteborg. 

Men i går var det en tioårig kille som heter Max och hans mamma som såg honom vid en pulkabacke.  Då var alla ute och gick skallgång efter Bronson inte långt därifrån. Lyckan blev total. Han har gått ned fem kilo och hade sår på bakbenet, men mår bra annars. Tänk att man kan älska en så ful hund, tänker jag vanvördigt, men jag vet hur det är. Vi älskade vår Lukas som också försvann en gång. Det är en fasa och en skräck för hundar är alltid som barn och måste tas om hand. Människor har ljugit för ägarna och berättat att de hittat honom och försökt pressa dem på pengar. Folk är inte kloka! Nu ska Maria Knudsen aldrig låta honom gå utan koppel. Och skaffa GPS-halsband. Bra beslut!
8:32
För övrigt ser det ut som på bilden nedan här ute på Värmdö. Släpp inte ut några husdjur! Håll ut! Ta inte bilen! Det snöar fortfarande här, men elen har bara blinkat till än så länge. Kors i taket! Jag har mat och ved. I morgon ska det dock bli iskallt, säger de. Om en månad är det vår!
9:30
Ta inte bussen heller! Det mesta är inställt. Titta här hur det ser ut. Tryck på buss till vänster uppe på sidan.
11:30
Se så fint det blev (nedersta bilden) när snöslungan fick göra sitt. När ungdomarna har varit här och fixat och ordnat. Tack ni är så snälla!

Bronson är tillbaka! Han hittades vid en pulkabacke.
Faksimil från facebook. 
Ja snön faller och det ska den göra den här årstiden.
Inte mycket att säga om det.

Var det någon som sa klimatet?
Nä det är likadant som när jag var liten. 
Och så här ser det ut nu när snöskottarna har varit här!
Tack yngste sonen och hans flickvän!
Ni är guld värda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar