onsdag 16 juni 2021

97-åring jagas för 1,1 miljoner i bidragsfusk

 UPPDATERAT

En 97-åring menade att hans uppdrag för regeringen i det forna hemlandet var anledningen till att han bodde utomlands och inte i Sverige. Han tog emot både garantipension och bostadsbidrag i Sverige. Men nu fick till slut Pensionsmyndigheten ett tips så nu jagar Kronofogden honom och vill ha 1,1 miljoner tillbaka av utbetalade pengar. 

Är det skillnad på folk och folk? Jag undrar för nu har Pensionsmyndigheten försökt att ta ifrån mig ett par tusenlappar drygt i bostadsbidrag per månad, för de säger att jag inte har någon hyra. Jo det har jag visst det. Jag har förstås överklagat men ännu inte fått något svar på detta. Jag har uppgett exakt vad jag betalar varje månad för min bostad och frågat dem om jag ska fortsätta att göra så varje månad. För vi lever väl i en diktatur? Eller? Det känns så när man är beroende av staten. 

Men hur sjutton kan man ta ut 1,1 miljoner i bidrag utan att det finns en minsta misstanke om något lurt? Misstanken gryr hos mig att det är skillnad på folk som kommer utifrån och oss som har fötts, bott och jobbat här hela livet. Eller också var det för att han var en högt uppsatt tjänsteman i det land han kom ifrån. Någon sådan kan man ju inte misstänka. Skillnad på kreti och pleti? Och en så stor summa som 1,1 miljoner måste betyda att han har tagit ut detta i åratal vad jag kan förstå. 

17.6.2021

Här är moderaternas förslag att stoppa kriminella från att utnyttja och stjäla från välfärden. Pandemin har kostat svindlande 400 miljarder kronor och staten har naturligtvis inte råd att fortsätta så ett år till. Hela Sveriges budget brukar ligga kring 1000 miljarder. Så jag förstår att regeringen och myndigheterna är desperata, men att jaga pensionärer som mig lönar sig absolut inte. Det kostar ju bara mer pengar när de ska utreda saker och ting kring oss ärliga gamla pensionärer. 

15:46

Det står ordagrant på Pensionsmyndighetens blankett att en anhörig kan fylla i vad hyran är. Ifall den det gäller inte kan göra det själv. I värsta fall är den ju avliden, men inte anmäld till myndigheterna i Sverige att den är detta. Lätt för utomlands boende att fuska med detta också. Barnen kan ju bo i Sverige. En 97-åring kan ju också ha dött 20 år tidigare eller så, men hålls vid liv för att bidraget ska betalas ut. En gräddfil till för folk som inte bor i Sverige. Inte många pensionärer kan bada i pengar, men tydligen fanns det en sådan utomlands som gjorde det ändå. Med hjälp av de generösa regler vi har för alla utomlands födda pensionärer. Han låtsades bo i Sverige men jagas nu av Kronofogden för mer än 1,1 miljon kronor som ska betalas tillbaka. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar