tisdag 8 juni 2021

Nittio procent av flyktingarna flyttar från Värmdö

UPPDATERAT

 Nio av tio flyktingar som har anvisats till Värmdö kommun flyttar härifrån innan deras tid på två års etableringstid har gått till ända. Det beror av att det inte finns några bostäder här. Men staten har envisats med att göra allt rättvist i landet och fortsatt att hänvisa till Värmdö. Och att familjen Hassan Al Soua och Iman Al Jabawi nu måste flytta beror av att de har sju barn. Det finns inget så stort att hyra i Värmdö, som inte kostar skjortan. 

De flydde från Syrien och tillbringade sex år i Libanon innan de hamnade på Dragudden ett par kilometer från där jag bor. Barnen är mellan tre och tolv år gamla och det kan komma fler barn. Nu bor de i en femrummare i Linköping på 105 kvadratmeter. De är fyra vuxna där och sju barn och mamman är 37 år så som sagt det kan komma fler barn. Det finns möjlighet att låta bli att föda barn, men inte om man har en religion, som säger att barn är en gåva. Hur många som än kommer. 

Här på Värmdö måste 18-åringar ställa sig i kö för att eventuellt få en bostad något decennium senare. Hela Storstockholm kan söka sig hit, för det är samma bostadskö. Jag har personligen rötter här sedan 1700-talet och har själv köpt och byggt ut huset där jag bor. Efter att ha bytt till mig en lägenhet i Gustavsberg från Stockholm. Ända sedan andra världskriget har det varit bostadsbrist i Sverige. Och särskilt då i Stockholm. Det kommer inte att ändra sig. 

Pappan i familjen säger att Värmdö inte vill ha dem här, för att de kommer från ett annat land. Uppenbarligen är han indoktrinerad av vänsterfolket här på Värmdö. Det är naturligtvis inte sant. Det handlar om samma villkor som vanliga svenskar har här i kommunen. Nu har de istället fått ett förstahandskontrakt i Linköping. Där finns bättre förutsättningar för deras boende och ett bra liv. 

10.6.2021

Jag kommenterade på facebook hos Ebba Hagander Mir, men kommentaren försvann. Hon har arbetat med  Välkommen till Värmdö i flera år och blev känd för detta. Jag skrev en ny kommentar. Den togs också bort för att jag länkade till min blogg och sedan blockade hon mig. Visst är det intressant med människor som inte vill ha faktaupplysning utan bara kör propaganda för sin sak. Inga kommentarer kan skrivas hos Ebba Hagander Mir, som inte ömkar alla utifrån kommande. Särskilt då den här sjubarnsfamiljen. Här skrev jag tidigare om Ebba Hagander Mir.

14.6.2021

Här fick Ebba Hagander Mir och andra svar från centern och moderaterna i Värmdö.

 


Så här fint bor jag på Värmdö. Det beror av att jag flyttade hit för mer än tre decennier sedan och byggde ut ett litet hus på 50 kvadratmeter tillsammans med min sambo. Vi fick två barn tillsammans. De är vuxna nu. 


2 kommentarer:

  1. NVP är en bra, informativ och ofta prisbelönt lokaltidning.
    https://www.nvp.se/Arkiv/Artiklar/2019/03/nvp-vann-pris-i-tre-klasser-pa-tidningsgala

    SvaraRadera
  2. Om nio av tio flyttar härifrån är det bara bra.

    SvaraRadera