söndag 20 juni 2021

Läkaren Hammad Al-Saaid har skott sig på pandemin

 Det går att bluffa och sko sig också på pandemin naturligtvis. Det har läkaren Hammad Al-Saaid och Doktorgruppen gjort genom att erbjuda snabbtester på covid-19 och antigentester med svar inom sex timmar i Storstockholm. Med negativt provsvar har kunderna kunnat köpa ett friskhetsintyg för 1 000 kronor, som har kunnat användas för resor till olika länder. Testerna kollades aldrig i laboratorier utan enbart pengarna håvades in. Hammad Al-Saaid är efterlyst samt ett par andra läkare plus att tre personer häktades i går. 

Fem lokaler, som gruppen har använt har genomsökts av polisen under veckan. De har testat kring 100 000 personer som då var och en har betalat 1 500 kronor till gruppen för att kunna resa. Malou von Sivers uppmärksammade Hammad Al-Saaid positivt för några år sedan i sitt program i TV4 för att han var så framåt och använde en robot, som kunde ta blodtryck på patienterna. 

Det naiva Sverige har gett Hammad Al-Saaid och hans bror mycket positiv PR, men nu sprack istället bubblan. De båda kommer ursprungligen från Irak, men de växte upp i Sverige. Den berömda delen av andra generationen, som inte bryr sig ett smack om landet Sverige utan bara vill utnyttja det för sin vinning. De är båda i 30-årsåldern. För detta grova brott kan man få från 4 år till livstid i Sverige, men frågan är väl om någon någonsin får tag i Hammad Al-Saaid. Han har skott sig tillräckligt för en livstid i vilket land som helst. 

PS. Jag har inte tagit något vaccin för jag hade den där sjukdomen redan i början av förra året. Smakbortfall och allt. Och när jag till slut ville ha vaccin på "min" vårdcentral var inte min åldersgrupp välkommen längre. Bara yngre. Och vilka privata läkare som helst litar jag inte på. Rätt tänkt uppenbart. Och rest utomlands har jag inte gjort på åratal. DS. 

Läkaren Hammad Al-Saaid framträdde hos Malou von Sivers. Med sig hade han en robot som kunde ta blodprov på patienterna och han hade ytterst moderna vårdcentraler runt Stockholm. Nu efterlyst för att ha bluffat patienter och grovt framkallat smittspridning av covid-19 samt grov fara för annan. 


1 kommentar:

  1. Apropå Malou så är väl inte hon mest känd för att ställa särskilt
    kritiska frågor ...

    SvaraRadera