tisdag 15 juni 2021

Vänsterpartiet ger regeringen 48 timmar

UPPDATERAT

Så det är den här veckan allt ska beslutas. Vänsterpartiet tar till stora huggyxan och ger regeringen ett ultimatum angående marknadshyror. Detta får inte ske enligt Dadgostar. Vänsterpartiet har hotat förut, men aldrig kommit till skott. Vi får se hur det går nu. 

När jag var yngre hölls alltid vänsterpartiet kommunisterna på armlängs avstånd. Eller mer. Och det här är väl verkligen sista striden kanske. Jag tycker det är mycket underligt att vi fortfarande har ett sådant parti i Sverige. Borde inte den siste kommunisten dö ut snart? Dagodstar säger att tre miljoner bor i hyresrätt och de kommer få sina hyror kraftigt påverkade. Det är inte sant. Förslaget gäller nybyggen och inte alla hyresrätter, men i politiken gäller det att dra till med propaganda. 

Vänstern vill att lagförslaget inte genomförs eller att förhandlingar upptas med Hyresgästföreningen. Vi får väl se på torsdag då om vänstern verkligen kommer att väcka misstroendevotum mot regeringen. De klarar det inte själva utan måste ha med sig några fler i riksdagen. Att avsätta regeringen nu vore väl roligt. Då får vi i bästa fall ett val före valet nästa år. Men risken eller möjligheten att detta ska ske är väl inte alltför stor. Men jag håller tummarna! I så fall skulle vi få slut på såsandet i politiken. 

16:28

Inrikesminister Morgan Johansson (s) skyndade sig att läxa upp vänsterpartiet och berätta hur det går till i politiken. Han har en pressträff nu. För det första så hade inte vänsterpartiet hört av sig när det var läge för det och för det andra finns det inget förslag, för det är remissomgång nu. Annars är Morgan Johanssons dörr alltid öppen, sade han. Och en regering måste prata med alla parter också fastighetsägarna förutom då Hyresgästföreningen, menade han. 

17.6.2021

Jodå det blir misstroendeförklaring på måndag den 21 juni. Håhåjaja.  Dadgostar säger att: "Vänsterpartiet saknar nu förtroende för Sveriges statsminister. Sverige befinner sig nu i en helt ny situation. Det är inte ett lätt besked jag ger här i dag, men någon måste stå upp för Sveriges hyresgäster". Hon vet nämligen hur det är att växa upp i ett starkt samhälle för hon har gjort det i Sverige och tänker inte montera ned det svenska folkhemmet. Folkhemmet? Inte ens jag har växt upp i det och jag är 75 år gammal. Dadgostar är 35 år. Hon har tydligen inte fattat att folkhemmet försvann? Det var något som fanns på 30-talet med Per Albin Hansson. Så vänsterns tjat om att vi nu åter befinner oss i 30-talet ska förverkligas?

13:13

Sd hoppar på tåget och begär en omröstning om statsministern nästa vecka. Det här blir roligt! De yttersta partierna, kommunisterna och de som beskylls för att vara nazister, ställer sig på samma sida!

18:52

Blir det äntligen val nu? Det skulle ha blivit val redan 2015 om ni minns, men det blev inget då. Så nu har vi kämpat i sju år med denna regering. Klart att det kanske lönar sig med val. Vem vet? Men demokrati har vi inte haft på länge eftersom det har varit kohandel hit och dit och ingen har fått som den har velat. Fyra partier v, sd, m och kd säger att de kommer att rösta emot Löfven. Det räcker!


Tove Lifvendahl minns filmen 48 timmar med Eddie Murphy och tycker att vänsterpartiet kör en gammal actionrulle. Jo den kom i början av 80-talet. 


1 kommentar:

  1. https://sv.wikipedia.org/wiki/48_timmar_(1982)

    Begreppet 48 timmar har använts förut ...

    SvaraRadera