tisdag 22 juni 2021

Fler än hälften vill ha Kristersson som statsminister

 Eftersom fler än hälften av svenska folket vill ha moderaternas Kristersson som statsminister så borde väl detta gälla? Nej inte i Sverige. Utan det är det politiska spelet som avgör och centerns Lööf som har bollen. Hon får välja Löfven eller Kristersson. Hitintills har hon sagt Löfven. Men då måste hon också göra upp med vänsterpartiets Dadgostar (fasen vad svårt att lära sig hennes namn). Vi får se under veckan hur det förlöper. 

Det är dock skönt att inte vara anställd journalist längre, för då måste man tjata och tjata som SVT:s reportrar gjorde i morse på liberalernas Sabuni. De hade undertonen att hon nog hade svikit den enda konstellation, som de båda själva kunde godkänna, när hon nu säger att hon stödjer en borgerlig regering. Till slut behandlade hon de båda som de barn de framträdde som och började le och förklara att det inte var hon som hade beslutat detta, utan att det hade varit en lång process i liberalerna och att de hade kommit fram till att stödja en borgerlig regering 2022. Nu hade dock JÖK fallit (Januariöverenskommelsen) och då hade detta inträffat tidigare än väntat. 

Själv så avskydde jag att behöva ställa sådana där dumma frågor som journalist och låtsas som om jag var dum i huvudet och inte visste någonting om vad som låg till grund för saker och ting. Men det är den rollen man ska ha. Det har inte ändrat sig på decennier. Och man kan ju inte gå med på den intervjuades förutsättningar och vara lika smart som den man pratar med. Utan måste ställa sig bredvid den dummaste människan som finns i Sverige och försöka få den att fatta vad som pågår. Och dumma och okunniga människor finns det gott om numera. 

För övrigt så är Dadgostar som hon är för att hon som liten fick lämna lägenheten vid åtta års ålder, för den renoverades och familjen kunde inte betala den nya hyran. Men familjen var duktig och till slut kunde de köpa ett radhus på Hisingen i Göteborg. Hon har dock inte dragit några slutsatser av detta, som att det är bättre att äga bostaden själv, utan ska nu tvinga regeringen att införa alla möjliga subventioner så att nya invånare ska ha råd att bo när de kommer hit. Hon låtsas inte veta att de har det i två år, för då står staten för alla kostnader, men sedan blir det socialen i kommunen som betalar. Så då har de också råd. Men Dadgostar som kommer från Iran ursprungligen (fast hon är född här) har fastnat i synen på sig själv som förföljd av staten. Fast hon nu är partiledare och tjänar hur mycket pengar som helst. Hon och familjen bodde i flyktingläger först i Sverige. Och där bor hon fortfarande känslomässigt. 


Dadgostar har fastnat i synen på sig själv och sin familj. De är fortfarande förföljda i Iran. Hon har inte upptäckt att hon bor i Sverige. Men det finns en undersökning som säger att vi röstar efter våra gener. Om det finns total jämlikhet i ett land så blir generna avgörande till 100 procent. 


Aftonbladet och Demoskop undersökte vem svenska folket vill ha som statsminister. Men direkt demokrati har vi aldrig haft. 

1 kommentar:

  1. Men inte tror du väl att särskilt många vill ha Kristersson?!

    SvaraRadera